10 γίγαντες της τεχνολογίας κατά των παρακολουθήσεων

10 γίγαντες της τεχνολογίας κατά των παρακολουθήσεων Facebook Twitter
0
10 γίγαντες της τεχνολογίας κατά των παρακολουθήσεων Facebook Twitter

Μερικά από τα πιο ηχηρά ονόματα της τεχνολογίας, όπως η Google, η Apple, η Microsoft, η Yahoo, το Twitter και το Facebook, συνυπέγραψαν κι έστειλαν διάβημα στο Αμερικανικό Κογκρέσο ζητώντας την παύση της συλλογής στοιχείων καθώς και των παρακολουθήσεων πολιτών από μυστικές υπηρεσίες όπως η NSA.

Όπως αναφέρει το The Next Web, o συνασπισμός των 10 μεγάλων της τεχνολογίας, ζητά την συνεχή επιτήρηση αλλά και μεταρυθμίσεις που αφορούν στη διαφάνεια αλλά και την κατάργηση μεθόδων παρακολούθησης των πολιτών από μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες παραβιάζουν συνεχώς το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα. 

Η ομάδα των εταιρειών έχει ήδη απευθύνει επιστολή προς τον Πρόεδρο Ομπάμα τον Διευθυντή της CIA, James Clapper και το διευθυντή της NSA ναύαρχο Μάικλ Ρότζερς μεταξυ άλλων, μέσω της οποίας κάνουν έκκληση για μεταρρύθμισεις ενόψει του επικείμενου ψηφίσματος σχετικής νομοθεσίας, τον προσεχή Μάιο.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM