Τα selfies ανδρών συγκεντρώνουν τα λιγότερα likes στα κοινωνικά δίκτυα

Τα selfies ανδρών συγκεντρώνουν τα λιγότερα likes στα κοινωνικά δίκτυα Facebook Twitter
Τα ανδρικά selfies αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή ακόμα κι από τις φωτογραφίες χωρίς την ύπαρξη ανθρώπινου στοιχείου
0

Έχει παρατηρηθεί ότι οι φωτογραφίες με selfie γυναικών τείνουν να συγκεντρώνουν την προσοχή και τα likes κατά πολύ περισσότερο σε σχέση με τα ανδρικά selfie. Όμως μια νέα μελέτη αποδεικνύει ότι οι αυτοφωτογραφήσεις με άνδρες είναι τόσο αντιδημοφιελίς που τα πηγαίνουν χειρότερα σε likes ακόμα και από φωτογραφίες τοπίων χωρίς την ανθρώπινη παρουσία.

Η έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα στον Independent, διεξήχθη σε δείγμα 50.000 χρηστών του δημοφιλούς σάιτ γνωριμιών ON.com προκειμένου να διαπιστωθεί το ποσοστό Like Per Selfie (L.P.S.) ανά χρήστη και έδειξε ότι οι ανδρικές selfies συγκέντρωναν κατά μέσο όρο εννέα likes έναντι των γυναικείων selfie που συγκέντρωναν 52 likes, αλλά και φωτογραφιών χωρίς την ύπαρξη ανθρώπινου στοιχείου που συγκέντρωναν κατά μέσο όρο 10 likes.

Αν και το ON.com είναι σάιτ γνωριμιών όπου οι ανδρικές selfies τείνουν να κυριαρχούν, οι συντάκτες της έρευνας θεωρούν ασφαλές να γενικεύσουν την παραπάνω θεωρία, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να ισχύσει και σε άλλα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως κι άλλο ένα εύρημα της έρευνας, που θέλει τις φωτογραφίες που ποστάρονται μεταξύ 4 και 6 το απόγευμα κάθε Τετάρτης να συγκεντρώνουν και τον μεγαλύτερο αριθμό των likes, χωρίς όμως να δίνει κάποια λογική εξήγηση γι' αυτό το φαινόμενο. 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM