Μια μεγάλη νίκη για την Ουδετερότητα του Διαδικτύου

Μια μεγάλη νίκη για την Ουδετερότητα του Διαδικτύου Facebook Twitter
0

Με μια ιστορικής σημασίας ψηφοφορία για το μέλλον του Internet, εχθές το βράδυ, η FCC η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών των ΗΠΑ, ψήφισε κατά της εγκαθίδρυσης του λεγόμενου "Internet των δύο ταχυτήτων", υπερασπίζοντας έτσι ουσιαστικά το Ανοικτό Internet και την διαδικτυακή ουδετερότητα (Net Neutrality).

Με ψήφους 3 υπέρ και 2 κατά, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ, υπερψήφισε τις προτάσεις του Προέδρου της, Tom Wheeler, οι οποίες αντικατοπτρίζουν και τις απόψεις του Προέδρου των ΗΠΑ αλλά και πολλών υπερμάχων του Open Internet, οι οποίες κατατάσσουν το Internet ως δημόσιο κοινοφελές αγαθό, όπως το νερό ή ο ηλεκτρισμός.

 

Με βάση το παραπάνω ψήφισμα, κανένας πάροχος ISP ή δίκτυο δεν θα μπορεί να πουλήσει γρήγορες υπηρεσίες σε όσες διαδικτυακές εταιρείες είναι διατεθιμένες να καταβάλλουν αντίτιμο, διατηρώντας έτσι το διαδίκτυο, ανοικτό, προσβάσιμο και ισότιμο προς όλους και διασφαλίζοντας την ταχεία παροχή υπηρεσιών, όπως το YouTube, το Facebook, το Twitter, το Tumblr, αλλά και υπηρεσίες υψηλής κατανάλωσης bandwidth όπως το Netflix.

 

Ήδη το ψήφισμα, εκτός από τις θετικές, έχει ξεσηκώσει και πολλές αρνητικές αντιδράσεις, ιδίως από τους άμεσα θιγόμενους παρόχους Internet, οι οποίοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τις απόψεις και την νομοθεσία, 'απαρχαιωμένες'. 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM