Ισοπαλία Apple και Samsung στην κορυφή των κατασκευαστών smartphones

Ισοπαλία Apple και Samsung στην κορυφή των κατασκευαστών smartphones Facebook Twitter
0

Οι ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων των μεγάλων της τεχνολογίας ολοκληρώθηκαν και τα πράγματα δείχνουν να παίρνουν μια νέα τροπή μεταξύ των δύο "αιώνιων" αντιπάλων στο χώρο των κατασκευαστών smartphones, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η εταιρεία Stategy Analytics Apple και Samsung κονταροχτυπιούνται στην κορυφή της λίστας.

Τα στοιχεία της Strategy Analytics δείχνουν ότι η παραδοσιακά κορυφαία εταiρεία στη λίστα των κατασκευαστών έξυπνων κινητών Samsung σημείωσε φέτος πτώση της τάξης του 10% σε σχέση με το αντίστοιχο τέταρτο τρίμηνο του 2013, διαθέτοντας συνολικά 74,5 εκατομμύρια τεμάχια στην αγορά. Πρόκειται για τον ίδιο ακριβώς αριθμό με τα 74,5 εκατομμύρια iPhone που κατάφερε να πουλήσει η Apple το αντίστοιχο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τρίτη και την τέταρτη θεση της λίστας κατασκευαστών smartphone βρέθηκαν οι κινεζικές Lenovo/Motorola και η Huwaei, ενώ η συνολική αγορά των smartphones αυξήθηκε μέσα στο 2014 κατά 29.6% σε σχέση με το 2013. Συνολικά μέσα στο 2014 διατέθηκαν στην παγκόσμια αγορά 1 δισ. 280 εκατομμύρια smartphones.

Τέλος η κατανομή της αγοράς των λειτουργικών για smartphones για το 2014 καταδεικνύει την απόλυτη κυριαρχία του Android της Google (μερίδιο 81,2% της αγοράς) έναντι του iOS της Apple (15%) και των Windows για smartphones (3%).

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM