H NASA ετοιμάζει διαστημικά drones για τον Άρη

H NASA ετοιμάζει διαστημικά drones για τον Άρη Facebook Twitter
Θα βοηθούν τα μη επανδρωμένα οχήματα της NASA, στην εξερεύνηση του Κόκκινου Πλανήτη
0

Τα μη επανδρωμένα, αυτόνομα ή τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα, γνωστά ως drones, βρίσκονται πλέον παντού. Βοηθούν στην παράδοση δεμάτων (ακόμα και παράνομων), χρησιμεύουν για την καταγραφή εντυπωσιακών εναέριων πλάνων αλλά και για παιχνίδι.

Όμως, συμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της NASA, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο τα drones να βρεθούν στο διάστημα, βοηθώντας στην ιχνηλάτηση και την κατανόηση του αφιλόξενου εδάφους, στον πλανήτη Άρη.

Η διαστημική εταιρεία των ΗΠΑ, μέσω του εργαστηρίου αεριοπρώθησης, εξετάζει το ενδεχόμενο κατασκευής ενός ανθεκτικού drone που θα συνοδεύει το μη επανδρωμένο όχημα Rover το οποίο είναι ήδη εγκατεστημένο για την χαρτογράφηση του πλανήτη. Το drone, ονόματι Mars Helicopter, θα παίζει το ρόλο του ιχνηλάτη, εξερευνώντας δυσπρόσιτα σημεία του πλανήτη προτού να φτάσει το Rover. 

Η NASA προς το παρόν βρίσκεται σε φάση δοκιμών του Mars Helicopter, ώστε να μπορεί να αντέχει τις συνθήκες χαμηλής βαρύτητας και ισχνής ατμόσφαιρας που επικρατούν στον πλανήτη, κι ευελπιστεί ότι με τη χρήση του θα μπορεί επιταχύνει στο τριπλάσιο την εξερεύνηση του Άρη.

Παρακολουθήστε τα πρώτα δοκιμαστικά μοντέλα του διαστημικού drone που ετοιμάζει η NASA στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM