Μεγάλο πρόστιμο στο TripAdvisor

Μεγάλο πρόστιμο στο TripAdvisor Facebook Twitter
1

Μεγάλο πρόστιμο ύψους 500 χιλιάδων ευρώ επέβαλε η ιταλική Επιτροπή Ανταγωνισμού (AGCM) στην ιστοσελίδα TripAdvisor για σχόλια που φιλοξενούσε και στην πραγματικότητα, ενώ φαινόταν ότι ήταν τουριστών, είχαν γραφτεί από επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου.

Του προστίμου είχε προηγηθεί έρευνα μετά από καταγγελίες καταναλωτικών ενώσεων καθώς η AGCM απαγορεύει «τη διάδοση παραπλανητικών πληροφοριών για της πηγές των σχολίων».

Από την πλευρά του το TripAdvisor «επιμένει ότι τα σχόλια είναι αυθεντικά και ειλικρινή, ωθώντας τους καταναλωτές να πιστεύουν ότι οι πληροφορίες αυτές είναι αξιόπιστες, δεδομένου ότι εκφράζουν πραγματικές εμπειρίες τουριστών» αναφέρεται στο πόρισμα της Επιτροπής.

Το πρόστιμο θα πρέπει να πληρωθεί μέσα σε 90 ημέρες και παράλληλα να εξηγήσει το παντοδύναμο στον τουριστικό τομέα σάιτ, πώς θα «διορθώσει» στο μέλλον το πρόβλημα ώστε οι επιλογές των καταναλωτών να βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία και όχι «σε διαφημιστικές πληροφορίες, που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια».

Τech & Science
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Περίμενα και εγώ να δω κάποιο πρόστιμο φοβερό... Εντάξει, δεν μπορεί να πει κανείς ότι 500.000 ευρώ είναι και λίγα, αλλά με συνολικό εισόδημα 944.000.000 δολάρια σε ένα έτος (2013), οι 500.000 ευρώ για στημένα σχόλια δεν είναι και πολλά.