To Instagram καθαρίζει το spam αλλά εκνευρίζει τους χρήστες του

To Instagram καθαρίζει το spam αλλά εκνευρίζει τους χρήστες του Facebook Twitter
Σε μερικές περιπτώσεις, η μείωση στους Instagram followers έφτασε τα αρκετά εκατομμύρια, καθώς πολλοί από αυτούς ήταν fake
0

Κατακλυσμιαία ήταν η αντίδραση πολλών social media διασημοτήτων αλλά και απλών χρηστών που είδαν τον αριθμό των followers τους στο Instagram να μειώνεται δραματικά, εν μια νυκτί.

Την μείωση αυτή αλλά και την οργή των χρηστών του, προκάλεσε η κίνηση του Instagram να διαγράψει εκατομμύρια fake λογαριασμούς, που ήταν υπεύθυνοι για αμέτρητα spam μηνύματα στην πλατφόρμα. Το γεγονός μείωσε κατά πολύ τον αριθμό των ακολούθων πολλών celebrities, διάσημων brands αλλά και του ίδιου του Instagram. Μάλιστα, όπως αναφέρει το The Verge, υπήρξαν περιπτώσεις όπου ο αριθμός των followers έπεσε από τα 5,5 στα 2,2 εκατομμύρια, ενώ μόνο το Instagram, από την εκκαθάριση των λογαριασμών spam -κίνηση που ονομάστηκε "Instagram Rapture"- έχασε 18 εκατομμύρια followers.

Η κίνηση αυτή του Instagram, αποκάλυψε όπως ήταν αναμενόμενο και το φαινόμενο όπου χρήστες, για να δείχνουν δημοφιλείς στον υπόλοιπο κόσμο, αγόραζαν 'ψεύτικους' followers, επενδύοντας ακόμα και αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Όπως δήλωσε στο Business Insider υπεύθυνος του Instagramτο οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι ανήκει στο Facebook, "οι λογαριασμοί που διαγράψαμε από την υπηρεσία μας ήταν είτε ήδη απενεργοποιημένοι ή λογαριασμοί χρηστών που καταπατούσαν τους όρους χρήσης του Instagram".

Δείτε ένα καλοσχεδιασμένο διάγραμμα που καταμετρά κι απεικονίζει τους λογαριασμούς του Instagram με τις μεγαλύτερες απώλειες (περιμένετε λίγο να φορτώσει):

[ΠΗΓΗ]

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM