Ακρωτηριασμένος άνδρας κινεί τα προσθετικά του χέρια με τη σκέψη

Ακρωτηριασμένος άνδρας κινεί τα προσθετικά του χέρια με τη σκέψη Facebook Twitter
0

Ένας άνδρας από το Κολοράντο των ΗΠΑ, που υπέστη διπλό ακρωτηριασμό πριν από 40 χρόνια, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να κινήσει και τα δύο ρομποτικά, προσθετικά χέρια με τη δύναμη της σκέψης, χάρη στην βοήθεια ενός team από νευροχειρούργους, ειδικούς στην ρομποτική, και φυσικά της ίδιας του της θέλησης. 

Τα προσθετικά μέλη και το σύνολο των τεχνολογιών που έκαναν εφικτό το παραπάνω επίτευγμα αναπτύχθηκαν στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Όπως εξηγεί ο χειρουργός Albert Chi που ηγήθηκε της έρευνας, "Πρόκειται για μια σχετικά νέα χειρουργική μέθοδο μέσω της οποίας έχουμε την δυνατότητα να επέμβουμε και να αλλάξουμε τη συνδεσμολογία των νευρώνων που ελέγχουν την κίνηση των πάνω άκρων. Με την επανεκχώρηση των νεύρων είναι πλέον εφικτό για τους ανθρώπους που έχουν υποστεί ακρωτηριασμούς να ελέγχουν τα προσθετικά τους μέλη, απλώς με το να σκεφτούν την κίνηση που θέλουν να κάνουν".


Όπως αναφέρεται στο πόρισμα της έρευνας, το επόμενο στάδιο για τον ασθενή Les Baugh είναι, μετά την επιτυχή έκβαση, να δοκιμάσει να ενσωματώσει την νέα τεχνολογία στην καθημερινή του ζωή.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο του νέου τεχνολογικού επιτεύγματος:

[ΠΗΓΗ]

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM