Πιο κατανοητούς όρους χρήσης ζητά η Βρετανία από τα site κοινωνικής δικτύωσης

Πιο κατανοητούς όρους χρήσης ζητά η Βρετανία από τα site κοινωνικής δικτύωσης Facebook Twitter
0

Την απλούστευση των όρων χρήσης από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τις εφαρμογές που διαχειρίζονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως το Facebook και το Twitter, ζητά με ειδικό υπόμνημά της η Επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας του Βρετανικού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Δηλώνοντας το αυτονόητο, οι Βρετανοί βουλευτές, υποστηρίζουν ότι οι όροι χρήσης δημοφιλών υπηρεσιών είναι διατυπωμένοι με ιδιαίτερα πολύπλοκο τρόπο με αποτέλεσμα οι χρήστες να μην κατανοούν τους τρόπους με τους ποιούς διαχειρίζονται τα προσωπικά τους δεδομένα τα κοινωνικά δίκτυα.

Η επιτροπή εκφράζει την πρόθεσή της να συνεργαστεί με τις αρμόδιες ψηφιακές αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων και ιδιωτικότητας, ώστε να εκπονηθεί μια λίστα με οδηγίες βάσει της οποίας εφαρμογες και social networks θα πρέπει να διατυπωνουν τους όρους χρήσης τους.

"Ας το παραδεχτούμε, οι περισσότεροι από εμάς απλά συναινούμε με τα κείμενα των όρων χρήσης, χωρίς να τα διαβάζουμε, επειδή τις περισσότερες φορές είτε είναι μακροσκελή είτε είναι διατυπωμένα σε τέτοια νομική διάλεκτο που χρειάζεται κανείς πτυχίο νομικής από Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο για να τα κατανοήσει", δήλωσε ο επικεφαλής τηε επιτροπής, βουλευτής ANdrew Miller.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Facebook έχει ήδη κάνει την πρώτη του απόπειρα να χρησιμοποιήσει μια πιο κατανοητή γλώσσα στους νέους όρους χρήσης που δημοσίευσε εχθές, οι οποίοι τίθενται σε ισχύ από 1.1.2015, δίνοντας παραδείγματα και οδηγίες στους χρήστες του για καλύτερη διαχείρηση των προσωπικών τους δεδομένων.

[ΠΗΓΗ]

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM