H E.E. ασκεί πιέσεις στην Google να "παγκοσμιοποιήσει" το δικαίωμα στη λήθη

H E.E. ασκεί πιέσεις στην Google να "παγκοσμιοποιήσει" το δικαίωμα στη λήθη Facebook Twitter
Tην "παγκοσμιοποίηση" του "Δικαιώματος στη Λήθη" επιθυμεί η Ε.Ε.
0

Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων, επιθυμούν, όταν οι χρήστες τους επικαλούνται το «δικαίωμα στη λήθη», οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google και το Bing της Microsoft να διαγράφουν τα link από τα αποτελέσματα σε παγκόσμιο επίπεδο, και όχι μόνο από τις τοπικές, ευρωπαϊκές βεριόν τους, σύμφωνα με το Reuters.

Βάσει τη Ευρωπαϊκού νόμου που ψηφίστηκε το Μάιο και μπήκε σε ισχύ τον περαμένο Ιούνιο η Google και οι υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης υποχρεούνται να διαγράφουν αποτελέσματα αναζήτησης με βάση το ονοματεπώνυμο (κατόπιν εξέτασης κάθε περίτπωσης), που οδηγούν σε ανακριβή η συκοφαντικά δημοσιεύματα, εάν τους ζητηθεί από κάποιον πολίτη της E.E. Μέχρι στιγμής η Google έχει δεχτεί περίπου 500.000 αιτήματα από όλες τις χώρες της Ευρώπης, ενώ έχει ικανοποιήσει λιγότερα από τα μισά. 

Η Google, που κυριαρχεί στις προτιμήσεις των ευρωπαίων, έχει απαλείψει αποτελέσματα μόνο από τις ευρωπαϊκές βερσιόν της (Google.de ή Google.fr), πράγμα που σημαίνει ότι εξακολουθούν να εμφανίζονται στο Google.com.

"Από νομικής και τεχνικής άποψης η Google θα πρέπει να συμπεριλάβει και το '.com'", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Isabelle Falque-Pierrotin, επικεφαλής της Γαλλικής αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων. Δήλωση που βρίσκει σύμφωνη και την ομάδα εργασίας των υπολοίπων αρχών προστασίας δεδομένων της ΕΕ, με βάση το άρθρο 29.

Προς το παρόν δεν έχουν υπάρξει αντιδράσεις ή επίσημες δηλώσεις από την πλευρά της Google.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ