H Ευρωβουλή θέλει να 'διαιρέσει' την Google

H Ευρωβουλή θέλει να 'διαιρέσει' την Google Facebook Twitter
Μετά το 'δικαίωμα στη λήθη' η ΕΕ έχει κι άλλα σχέδια κατά της αμερικανικής εταιρείας.
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Google, δεν τα πηγαίνουν και πολύ καλά τα τελευταία χρόνια. Οι νομοθέτες της Ευρωβουλής έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν την εταιρεία για μονοπωλιακές πρακτικές κρατώντας μια σκλήρη στάση απένταντι στην αμερικανική εταιρεία, όσον αφορά την προώθηση των δικών της προϊόντων και υπηρεσιών έναντι του ανταγωνισμού, μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google.

Τώρα, όπως αναφέρει σύσσωμο το τεχνολογικό ρεπορτάζ μετά την αποκάλυψη των Financial Times, οι νομοθετικοί εκρπόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προωθούν πρόταση νόμου, η οποία έχει ήδη βρει υποστήριξη από τους Σοσιαλιστές και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, βάσει της οποίας η Google θα πρέπει να διαχωρίσει την υπηρεσία μηχανής αναζήτησης από τις υπόλοιπες υπηρεσίες και προϊόντα της. 

Εάν η πρόταση νόμου, που τίθεται προς ψήφιση στην Ευρωβουλή στη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης στο Στρασβούργο, περάσει, τότε η Κομισιόν που είναι καθόλα υπεύθυνη για θέματα μονοπωλίου και αντιμετώπισής τους, θα κληθεί να ζητήσει από τη μηχανή αναζήτησης είτε να αλλάξει τις πρακτικές της ή να διαχωρίσει το Google Search από τις υπόλοιπες δραστηριότητές της επί Ευρωπαϊκού εδάφους.

[ΠΗΓΗ]

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM