H Κυβέρνηση της Ουγγαρίας θα φορολογήσει το Internet

H Κυβέρνηση της Ουγγαρίας θα φορολογήσει το Internet Facebook Twitter
4

Τα σχέδιά της να φορολογήσει την διακίνηση δεδομένων στο internet ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, σύμφωνα με το Reuters

H πρόταση νόμου που κατατέθηκε στο Ουγγρικό κοινοβούλιο προς ψήφιση, προβλέπει την φορολόγηση του internet traffic με 49 λεπτά του ευρώ ανά Gigabyte. Κόστος που καλλούνται να πληρώσουν οι τοπικοί πάροχοι internet και που αναμένεται να εκτινάξει τις τιμές του στα ύψη. Ο πρωθυπουργός της χώρας Vikto Orbán θεωρεί το νέο νόμο ως προέκταση παλαιότερου νομοσχεδίου του 2011 που προβλέπει τη φορολόγηση τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων SMS.

H υπεύθυνη ψηφιακής ατζέντας της Κομισιόν, Neelie Kroes, δήλωσε στους Financial Times ότι η κίνηση αυτή θα πλήξει την ψηφιακή οικονομία της Ουγγαρίας, η οποία είναι μια από τις χώρες με που βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο της Ε.Ε. όσον αφορά τη χρήση του Internet, ενώ την χαρακτήρισε "όχι και τόσο έξυπνη ιδέα".

Ελάχιστες ώρες μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου, αναρτήθηκε σελίδα στο Internet κατά της κίνησης της Κυβέρνησης της Ουγγαρίας να φορολογήσει το internet και προτρέπει τους πολίτες σε κινητοποιήσεις, η οποία συγκέντρωσε πάνω από 100.000 likes σε λίγη ώρα.

Τech & Science
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ