Σνόουντεν: "Mείνετε μακριά από το Dropbox, το Facebook και τη Google"

Σνόουντεν: "Mείνετε μακριά από το Dropbox, το Facebook και τη Google" Facebook Twitter
8

Σύμφωνα με τον Edward Snowden, οι άνθρωποι που νοιάζονται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής τους θα πρέπει να παραμείνουν μακριά από δημοφιλείς και ευρείας χρήσης υπηρεσίες Internet όπως το Dropbox, το Facebook και η Google.

Ο Snowden έδωσε συνέντευξη στα πλαίσια του New Yorker Festival, όπου του ζητήθηκε να δώσει εναλλακτικές που θα διαφυλάξουν την προστασία της ιδιωτικής ζωής μας.

Πρώτη απάντηση του ήταν να απαιτηθεί αλλαγή πολιτικής και μεταρρυθμίσεις από τις κυβερνήσεις. "Μερικοί άνθρωποι απαντούν ότι δεν έχουν τίποτα να κρύψουν αλλά αυτό είναι λάθος που αντιστρέφει το μοντέλο ευθύνης για το πώς λειτουργούν τα ανθρώπινα δικαιώματα", ανέφερε στη δημοσιογράφο Jane Mayer που του έθετε ερωτήματα."Όταν λέτε, «δεν έχω τίποτα να κρύψω», αυτό που ουσιαστικά λέτε είναι πως δεν σας νοιάζει για το δικαίωμα αυτό, ενώ αυτός που θα πρέπει κανονικά να λογοδοτήσει είναι η κυβέρνηση," συμπλήρωσε ο Σνόουντεν.

"Οι χρήστες θα πρέπει να αναζητήσουν κρυπτογραφημένα εργαλεία και να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες που είναι εχθρικές προς την προστασία της ιδιωτικής ζωής." συνέχισε ο Σνόουντεν. H κριτική του εναντίον του Dropbox, του Facebook και της Google υπήρξε σκληρή. Ο ίδιος συμβούλεψε όσους θέλουν να διατηρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα μακριά από τα χέρια τρίτων, να παραμείνουν μακριά από τις πλατφόρμες των υπηρεσιών. Αν και παραδέχτηκε πως οι ανωτέρω υπηρεσίες έχουν επιδείξει σημαντικές βελτιώσεις σε ζητήματα ασφαλείας των χρηστών, τόνισε πως εξακολουθούν να παραμένουν επικίνδυνες.

Στην ίδια συνέντευξη ο Σνόουντεν εξομολογήθηκε πως μοιάζει ειρωνικό να βρίσκει καταφύγιο στη Ρωσία που έχει κατηγορηθεί για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά δικαιολογήθηκε πως η μετάβαση του στη χώρα ήταν αρχικά προσωρινή με σκοπό να συνεχίσει το ταξίδι του στη Λατινική Αμερική.

Δείτε όλη τη συζήτηση με τη δημοσιογράφο του Τhe New Yorker:

Τech & Science
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Καταλαβαίνω τον παροξυσμό πολλών εθισμένων στο διαδίκτυο, τα "έξυπνα" κινητά και τα παρόμοια, αλλά είναι επιβεβαιωμένες οι αποκαλύψεις χιλιάδων υποκλοπών από κυβερνήσεις και εταιρίες. Πράκτορας ή όχι τι σημασία έχει; Βεβαίως και είναι δύσκολο να δεχθεί κανείς την αλήθεια (την αποδεδειγμένη) με τόση εξάρτηση στην τεχνολογία. Όχι όμως και να σταυρώνουμε όποιον μας μαρτυράει ότι είμαστε κορόιδα...
Βασικά η υποκλοπή έγινε από third party εφαρμογές (εκείνες τις εφαρμογές που πολύ χαλαρά δεχόμαστε να αποθηκεύσουμε και να λάβουν όλα τα προσωπικά μας στοιχεία και μετά απορούμε πως διέρρευσαν) οπότε το φταίξιμο είναι των χρηστών κυρίως. Επίσης, μπορούν απλά να αποθηκεύουν τις φωτογραφίες τους σε DVD, δεν είναι απαραίτητα τα cloud με τόσα που γίνονται.