ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Facebook: ετοιμάζει εφαρμογή για καλύτερο έλεγχο του κοινού των post μας

Facebook: ετοιμάζει εφαρμογή για καλύτερο έλεγχο του κοινού των post μας Facebook Twitter
0

Μέχρι στιγμής κάθε προσπάθεια του Facebook να διαδάξει το κοινό του το πώς να πλοηγείται στις πολύπλοκες ρυθμίσεις ασφαλείας, και τα Groups προκειμένου να μοιραστεί μια ανάρτησή του με ένα περιορισμένο κοινό και όχι με όποιους επιλέξει ο αλγόριθμός του, έχει στεφθεί με αποτυχία. 

Έτσι, σύμφωνα με το σάιτ Techcrunch, πηγές εκ των έσω αναφέρουν ότι το κοινωνικό δίκτυο ετοιμάζει μια νέα εφαρμογή, που φέρει την κωδική ονομασία "Moments", με σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες του να μοιράζονται τις αναρτήσεις τους με ευκολία, με κλειστούς κύκλους χρηστών που θα καθορίζουν οι ίδιοι.

Η εφαρμογή πρόκειται να επιτρέπει τη δημιουργία κύκλων (περίπου όπως γίνεται με το Google+) που θα αποτελούνται είτε από συγγενικά πρόσωπα, φίλους ή συνεργάτες κάθε χρήστη και μετά θα δίνει τη δυνατότηα να μοιραζόμαστε περιεχόμενο ή αναρτήσεις μόνο με αυτό το κοινό, το οποίο και θα ειδοποιείται ότι αποτελεί τους μοναδικούς αποδέκτες. 

Στην ουσία, το Facebook με την κίνηση αυτή αποπειράται να επαναφέρει το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του, που ήταν ο διαμοιρασμός περιεχομένου με όσους είχαμε επιλέξει να είναι στους "Friends" μας, όταν ακόμα δεν είχε διευρυνθεί σε τέτοιο κολοσσιάιο βαθμό η απήχησή του.

Τo στοίχημα του Moments, αναφέρει το δημοσίευμα, θα είναι να καταφέρει να μας μάθει να χτίζουμε ένα "πρισματικό" προφίλ όπου διαφορετικοί αποδέκτες θα μπορούν να βλέπουν πτυχές του εαυτού μας και της ζωής μας που εμείς επιλέγουμε να δείξουμε, ανά περίσταση. 

Εκπρόσωπος του κοινωνικού δικτύου αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση σχετικά με το 'Moments' (που ενδέχεται να αλλάξει όνομα) τηρώντας την πάγια τακτική να μη σχολιάζει projects που βρίσκονται υπό διαμόρφωση.

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM