Αυτός είναι ο μέσος όρος των γραφικών χαρακτήρων του κόσμου

Αυτός είναι ο μέσος όρος των γραφικών χαρακτήρων του κόσμου Facebook Twitter
Με κίτρινο χρώμα σηματοδοτείται ο γραφικός χαρακτήρας που προκύπτει από το συνδυασμό όλων των γραμμάτων που έχουν καταχωρήσει οι χρήστες του App της BIC
3

Σε μια εποχή που το γράψιμο με το χέρι θεωρείται retro, η γνωστή εταιρεία BiC, διεξάγει ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα στο διαδίκτυο. Σκοπός του είναι, να 'χαρτογραφήσει' τους γραφικούς χαρακτήρες όλου του κόσμου, με βάση στοιχεία όπως η καταγωγή, το φύλο, η ηλικία, το επάγγελμα κ.α.

Στο τέλος, το Universal Typeface Experiment θα δημιουργήσει ενόν παγκόσμιο γραφικό χαρακτήρα, που θα προέρχεται από την συνένωση όλων των συμμετεχόντων, έχοντας παράλληλα εξετάσει την επίδραση των παραπάνω παραγόντων στο γράψιμό μας.

Γι' αυτό το λόγο ζητάει τη συμμετοχή όλων μας. Πως;

Μέσω ενός application, καλλούμαστε να γράψουμε ένα-ένα τα γράμματα του αγγλικού αλφάβητου, στην οθόνη αφής του smartphone ή του tablet μας, καταχωρώντας ορισμένα στοιχεία όπως φύλο, ηλικία, επάγγελμα, αριστερόχειρας ή δεξιόχειρας κλπ. Τον Αύγουστο η BiC,  θα διαθέσει για κατέβασμα την λεγόμενη Παγκόσμια Γραμματοσειρά ή Universal Typeface.

 

Μέχρι στιγμής το site έχει συγκεντρώσει περίπου 863.000 δείγματα γραφικών χαρκτήρων από 110 χώρες (η Ελλάδα μετρά λιγότερες από 3000 συμμετοχές) όμως, αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι το αποτέλεσμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό, εξαιτίας της χρήσης touch screens για την καταχώρηση των γραμμάτων.

 

Μπορείτε να δείτε τα δείγματα γραφής, τα data, την μέχρι τώρα γραμματοσειρά, αλλά και να συμμετάσχετε κι εσείς, εδώ.

 

[WIRED]

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM