Τουρκία: To Twitter μπλοκάρει τρία προφίλ χρηστών

Τουρκία: To Twitter μπλοκάρει τρία προφίλ χρηστών Facebook Twitter
0

Σε μπλοκάρισμα πρόσβασης από το Τουρκικό κοινό, τριών λογαριασμών, προχώρησε το Twitter στην Τουρκία εχθές, μετά από σύσκεψη ανώτατων στελεχών του με μέλη της τουρκικής κυβέρνησης.

Πρόκειται για τους τρεις λογαριασμούς που κρίθηκαν παράνομοι από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας εξαιτίας των στοιχείων που διέρρευσαν, σχετικά με περιστατικά διαφθοράς της κυβέρνησης Ερντογάν. 

Οι δύο εκ των τριών λογαριασμών (@Haramzadeler333 και @Bascalan), που συγκεντρώνουν πάνω από ένα εκατομμύριο followers, είχαν διαρρεύσει μεγάλο αριθμό αρχείων και ηχητικών ντοκουμέντων που εμπλέκουν την οικογένεια και συνεργάτες του Ερντογάν σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς στην ιστορία της χώρας.

Η εταιρεία, με tweets της, έσπευσε να διευκρινήσει τόσο ότι το μπλοκάρισμα απορρέει από τους κανονισμούς χρήσης της υπηρεσίας, όσο και ότι δεν θα παραχωρήσει τα ονόματα των κατόχων των προφίλ στις αρχές, καθώς και ότι εάν διαπιστωθεί καταπάτηση των δικαιωμάτων ελευθερίας του λόγου, θα ασκήσει έφεση.

[via]

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM