Επιθέσεις σε χρήστες των Google Glass στο Σαν Φρανσίσκο

Επιθέσεις σε χρήστες των Google Glass στο Σαν Φρανσίσκο Facebook Twitter
2

 

Επιθέσεις σε χρήστες των Google Glass στο Σαν Φρανσίσκο Facebook Twitter
Ο Kyle Russell περιγράφει την περιπέτεια του σε άρθρο στο Bussiness Insider

Λίγο καιρό μετά τη διάθεση στην αγορά των Google Glass, φαίνεται να αναπτύσσεται ένα κίνημα διαμαρτυρίας κατά αυτών των γυαλιών που εξοπλισμένα με μια φωτογραφική μηχανή μπορούν να ενεργοποιηθούν αθόρυβα, μερικές φορές με μια απλή κίνηση του ματιού, και να μεταδώσουν εικόνες στο ίντερνετ, εν αγνοία των ανθρώπων που κινούνται στο χώρο.

 

Επιθέσεις σε χρήστες των Google Glass στο Σαν Φρανσίσκο Facebook Twitter
Τα κατεστραμμένα γυαλιά του 20χρονου δημοσιογράφου

Το τελευταίο θύμα των δράσεων κατά των γυαλιών του Google είναι ο Kyle Russell, ένας 20χρονος δημοσιογράφος που δέχτηκε την επίθεση μιας γυναίκας ενώ κινούνταν φορώντας τα γυαλιά στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο. Η γυναίκα, με ξυρισμένο κεφάλι μαύρο δερμάτινο μπουφάν και μπότες, άρπαξε τα γυαλιά, τα έριξε κάτω, τα πάτησε και απομακρύνθηκε γρήγορα.

Αυτή η επίθεση ακολούθησε ένα ανάλογο περιστατικό και πάλι στο Σαν Φρανσίσκο τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι επικριτές των γυαλιών τονίζουν ότι απειλούν άμεσα την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Εκτός των παραπάνω επιθέσεων, υπάρχει, όπως γράφει και η Le Figaro, και η βρετανική ομάδα «Σταματήστε τα Cyborgs" που προωθεί μια πιο ειρηνική αλλά περισσότερο αποφασιστική στάση κατά των Google Glass. «Θέλουμε να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία που να είναι ελεύθερες ζώνες. Για να γίνει αυτό, η ένωση είναι διαθέσιμη να μοιράσει λογότυπα σε μπαρ και εστιατόρια, ενθαρρύνοντάς τους ιδιοκτήτες να τα αναρτήσουν. Τα λογότυπα αυτά θα αναφέρουν ότι απαγορεύεται σε   χρήστες των Google Glass ή άλλων φορητών συσκευών παρακολούθησης να τις χρησιμοποιούν μέσα στα καταστήματα», αναφέρει η οργάνωση.

Για να περιορίσει τις καταχρήσεις από τους χρήστες του προϊόντος της,  η Google κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο έναν κώδικα δεοντολογίας για τους κατόχους των γυαλιών, συμβουλεύοντάς τους να «σέβονται τους άλλους", να ζητάνε άδεια πριν από τη λήψη εικόνας από κάποιον και να απενεργοποιούν την κάμερα σε μέρη όπου  τα κινητά τηλέφωνα δεν επιτρέπονται.

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ