Τρωτή η αναγνώριση αποτυπώματος του Galaxy S5

Τρωτή η αναγνώριση αποτυπώματος του Galaxy S5 Facebook Twitter
0

Μια εταιρεία ασφάλειας συστημάτων με έδρα το Βερολίνο, ισχυρίζεται ότι κατάφερε να χακέψει με σχετική ευκολία το σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος του κορυφαίου smartphone της Samsung, Galaxy S5 που μόλις κυκλοφόρησε στην αγορά. 

Σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία Security Research Labs, που στο παρελθόν είχε κάνει το ίδιο και για το iPhone 5S, ξεγέλασε το σαρωτή της συσκευής χρησιμοποιώντας ένα υλικό από κόλλα και γραφίτη που μετέφερε ομοίωμα του δακτυλικού αποτυπώματος που είχε οριστεί αρχικά για το ξεκλείδωμά της, από τον ιδιοκτήτη της συσκευής. 

Οι ειδικοί της εταιρείας υποστηρίζουν ότι το χάκινγκ του συγκεκριμένου συστήματος ασφαλείας της συσκευής, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ηλεκτρονικών πληρωμών που μπορεί να πραγματοποιήσει ο χρήστης της συσκευής, όπως για παράδειγμα μεταφορά χρημάτων για αγορές μέσω του PayPal για κινητά που κάνει χρήση του σαρωτή.

"Η Samsung θα μπορούσε να προσθέσει ένα έξτρα μέτρο ασφάλειας, μέσω password, μετά τις πέντε ανεπιτυχείς προσπάθειες ξεκλειδώματος της συσκευής με το σαρωτή", δήλωσε εκπρόσωπος της SRL.

Εκπρόσωπος του PayPal απάντησε λέγοντας: "Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας τα ευρήματα της SRL, όμως εξακολουθούμε να είμαστε σίγουροι ότι η αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων προσφέρει μια πιο εύκολη και πιο ασφαλή μέθοδο πληρωμών, σε σχέση με την εισαγωγή κωδικών πρόσβασης ή αριθμών πιστωτικών καρτών". Ενώ προσθεσε ότι το PayPal θα αποζημιώσει κάθε περίπτωση απώλειας χρημάτων, που θα είναι αποτέλεσμα του συγκεκριμένου χάκινγκ.

Η Samsung απέφυγε προς το παρόν να σχολιάσει το θέμα.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM