Ηλεκτρονική Τράπεζα ετοιμάζει το Facebook

Ηλεκτρονική Τράπεζα ετοιμάζει το Facebook Facebook Twitter
0

Είναι πλέον πασιφανές,  ότι το Facebook φιλοδοξεί να γίνει κάτι πολύ περισσότερο από ένα κοινωνικό δίκτυο. Σε αυτό συντείνει η νέα φήμη που θέλει την υπηρεσία να έχει έτοιμο ένα σύστημα που θα υποστηρίζει χρηματoπιστωτικές υπηρεσίες, με τη μορφή ηλεκτρονικού χρήματος και εμβασμάτων, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Το ρεπορτάζ των FT, που επικαλείται πηγές εκ των έσω, αναφέρει ότι το Facebook είναι ένα βήμα πριν τη λήψη ρυθμιστικής έγκρισης στην Ιρλανδία, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες του την κατάθεση χρημάτων και τις ηλεκτρονικές πληρωμές, μέσω αυτών. Διαδικασία που είναι γνωστή ως "e-money".

Το παραπάνω μπορεί να επιτρέψει ακόμα και την έκδοση ηλεκτρονικού συναλλάγματος, που θα διευκολύνει -εκτός από τις ηλεκτρονικές αγορές- και την μεταφορά ποσών από ένα χρήστη στον άλλο, σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές.

Εκπρόσωπος του Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο του ρεπορτάζ των Financial Times.

[via]

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM