Το Google Glass στην υπηρεσία της Ιατρικής

Το Google Glass στην υπηρεσία της Ιατρικής Facebook Twitter
0

Πριν ακόμα το Google Glass, το φορετό gadget της Google, βγει σε μαζική παραγωγή, η εταιρεία λάνσαρε μια υπόγεια καμπάνια διανομής του σε όσους θα μπορούσαν να λύσουν πολύπλοκα ζητήματα με τη βοήθεια του. Στα πλαίσια της καμπάνιας η Google παραχώρησε πέντε συσκευές στο βρετανικό Πανεπιστήμιο του Newcastle, προκειμένου να γίνει η πρώτη κλινική δοκιμή του Glass, σε ασθενείς που πάσχουν από Πάρκινσον.

Στόχος των ερευνητών του Πανεπιστημίου είναι να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών, με τη χρήση του Google Glass και ήδη, τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.

Ειδικοί, με χρήση εφαρμογών που έχουν αναπτυχθεί για το σκοπό αυτό, προσφέρουν διακριτικές ειδοποιήσεις που υπενθυμίζουν στους εθελοντές συμμετέχοντες ασθενείς τη λήψη των φαρμάκων τους ή το επόμενο ραντεβού με το γιατρό. Επιπρόσθετα, οι ερευνητές έχουν προγραμματίσει τη συσκευή να δίνει οπτικά ερεθίσματα ώστε οι ασθενείς να ενεργοποιούν τον εγκέφαλό τους ώστε να αποφεύγουν αρκετές από τις δυσάρεστες συνέπειες της ασθένειας στην κίνηση.

Οι ερευνητές δηλώνουν ότι οι κλινικές δοκιμές του Glass βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αλλά στοχεύουν στη δημιουργία κι άλλων εφαρμογών που θα προσαρμόζονται στις ανάγκες των εθελοντών ασθενών για περαιτέρω εξερεύνηση των δυνατοτήτων της συσκευής.

Δείτε το σχετικό βίντεο που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο του Newcastle:

[Engadget]

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM