Τι ετοιμάζει η Apple;

Τι ετοιμάζει η Apple; Facebook Twitter
0

Αν και η Apple έχει ξαναπατεντάρει στο παρελθόν προσωπική συσκευή προβολής που θα προοριζόταν για χρήση με το iPod, μια νέα ευρεσιτεχνία της που αφορά συσκευή προβολής που προσομοιάζει "μάσκα του σκι" που ήρθε σήμερα στο φως, δείχνει προς την κατεύθυνση του Virtual Reality.

Βέβαια, ο χώρος του VR αυτή τη στιγμή, μονοπωλείται εμπορικά από ένα άλλο προϊόν που ονομάζεται Oculus Rift που έχει ξετρελάνει κοινό και κριτικούς που το έχουν δοκιμάσει, αλλά φαίνεται πως η Apple κρατάει σημειώσεις, στοχεύοντας προς τη σωστή κατεύθυνση: την 3D εικονική πραγματικότητα, που για πολλούς αποτελεί το μέλλον όχι μόνο του gaming, αλλά και του entertainment industry.

Στις 14.000 λέξεις που χρησιμοποιεί η Apple για να περιγράψει τη φορετή προσωπική συσκευή προβολής, αναφέρει διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία όπως τρισδιάστατη προβολή ταινιών και στοιχεία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) παρόμοια με του Google Glass, αλλά και ένα σύστημα όπου οι φακοί θα προσαρμόζουν την προβολή σε κάθε μάτι, για όσους έχουν προβλήματα όρασης, ώστε να καταργεί τη χρήση γυαλιών.

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι η εταιρεία άρχισε να αναγνωρίζει ότι έφτασε η ώρα για πιο περιπετειώδη concept και καινοτομικές συσκευές, αν και μια πατέντα σαν αυτή, δεν έπεται ότι θα οδηγήσει άμεσα σε κάποιο αντίστοιχο προϊόν.

Δείτε την παρουσίαση του 3D συστήματος προβολής  εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift:

[via]

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM