Υπερδιπλασιάστηκαν οι αγορές ταμπλετών παγκοσμίως

Υπερδιπλασιάστηκαν οι αγορές ταμπλετών παγκοσμίως Facebook Twitter
0

Οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών - ταμπλετών αυξήθηκαν κατά 142,4% στο πρώτο τρίμηνο του 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών IDC. Πλέον, περίπου δύο ταμπλέτες (tablets) πουλιούνται διεθνώς για κάθε τρεις προσωπικούς υπολογιστές (PCs), γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα αργήσουν πολύ οι δύο κατηγορίες να φθάσουν στα ίδια επίπεδα.

Αν και η Apple με τα iPad παραμένει ακόμα πρώτη σε μερίδιο αγοράς (το οποίο όμως μειώθηκε στο 39% από 43,6% στο τέταρτο τρίμηνο του 2012), την μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων παρουσιάζουν οι συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android, οι οποίες για πρώτη φορά ξεπέρασαν σε μερίδιο (56,5%) όσες «τρέχουν» με το iOS της Apple (39,6%).

Οι ταμπλέτες με Android παράγονται κυρίως από ασιατικές εταιρίες, τόσο τις επώνυμες όπως η Samsung (που με θεαματική αύξηση πωλήσεων 282% και μερίδιο 18% βρίσκεται στη δεύτερη θέση των πωλήσεων), όσο και τις ανώνυμες εταιρίες που παράγουν πολύ φθηνά προϊόντα.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM