Το Βατικανό δημοσιεύει τη βιβλιοθήκη του online

Το Βατικανό δημοσιεύει τη βιβλιοθήκη του online Facebook Twitter
3

Ύστερα από την έκπληξη που έκανε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' με τον πολύγλωσσο λογαριασμό του στο Twitter, το Βατικανό εξακολουθεί να αιφνιδιάζει, καθώς ανακοινώθηκε ότι πάνω από 40 εκατομμύρια σελίδες που φυλάσσονται στις βιβλιοθήκες του, θα ψηφιοποιηθούν και θα είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο.

Ανάμεσα στη συλλογή υπάρχουν εβραϊκά κείμενα, καθώς και μαρτυρίες για τα έργα του Ομήρου, του Σοφοκλή, του Πλάτωνα και του Ιπποκράτη. 

Στην μοναδική αυτή συλλογή βρίσκεται και μία από τις αρχαιότερες χειρόγραφες εκδόσεις της Βίβλου, που είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα, τον 4ο αιώνα μ.Χ.

O Timothy Janz, βιβλιοθηκονόμος του Βατικανού υποστηρίζει ότι ο σκοπός μιας βιβλιοθήκης είναι να είναι προσβάσιμη στο ευρύ κοινό, παρά την αντίληψη που έχει επικρατήσει ότι όλα αυτά τα χρόνια διατηρούνται εκεί τα μυστικά της Εκκλησίας.

Το πρότζεκτ αυτό θα χρειαστεί εννιά χρόνια για να ολοκληρωθεί, ενώ σε αρχικό στάδιο το μέγεθος των ψηφιακών δεδομένων θα φτάσει τα 2,8 petabytes.

Τech & Science
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Λέτε να άνοιξαν τίποτα ενεργειακές πύλες και να εφορμούν από κει μέσα illuminati και τέτοια;Δεν έχω διαβάσει ούτε ένα τέτοιο βιβλίο, αλλά με τόσα που ακούμε...Επίσης έχω ακούσει ότι ο Ιούδας ήταν ο πιο πιστός μαθητής και δέχτηκε να γίνει το όργανο της προδοσίας για να εκπληρωθεί η Σταύρωση και η Ανάσταση, παρ' όλο που θα δαιμονοποιούνταν εσ αεί.
Μια βιβλιοθήκη ανακοινώνει την ψηφιοποίηση των βιβλίων της και την ανάρτησή τους στο Διαδίκτυο.Ωραία μέχρι εδώ;Αντίδραση: «ενεργειακές πύλες», «illuminati», τι γράφει το κοπτικό Ευαγγέλιο του Ιούδα!
Ελάτε ρε παιδιά, πώς κάνετε έτσι;Απλά προσπάθησα να διακωμωδήσω λίγο τη μόδα αυτή με τους Illuminati και τα συναφή.Η βιβλιοθήκη του Βατικανού σίγουρα θα είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες για τους ερευνητές.Εγώ διάβαα με κόπο, γιατί είναι ιστορική πραγματεία και δε βγαίνει εύκολα από τον μη ειδικό, το "same sex marriage in Premodern Europe" του καθ. Παν/μίου Yale John Boswell που έχει ανθολογήσει μέσα στο μαύρο Μεσαίωνα θεσμούς "αδερφοποίησης" κλπ, που επέτρεπαν τη συμβίωση ομοφύλων και ενίοτε φιλούντων αλλήλλους ομοφύλων, ήτοι ομοφυλοφίλων! Και μάλιστα με σχετική Χριστιανική ευχή που υπήρχε μέχρι το 13ο αιώνα σε χρήση και είχε ενωθεί με αυτήν μαλιστα ο Μιχαήλ Γ' και ο συναυτοκράτορας και μετέπειτα δολοφόνος του και διάδοχός του Βασίλειος ο Α' αείμνηστοι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες.Ο Βασίλειος ο Α' ήταν ένας παιδαράς της εποχής και πολλές και πολλοί τον ήθελαν στο κρεβάτι τους. Ο Μιχαήλ ενώθηκε με την ευχή και τον έχρισε συναυτοκράτορα, αλλά μετά λίγα χρόνια θέλησε να βάλει στη θέση του άλλον! Οπότε ο Βασίλειος είπε... τώρα είναι η Ώρα...