Ο πρώην επικεφαλής της Google στην Κίνα τάσσεται ανοιχτά κατά της διαδικτυακής λογοκρισίας

Ο πρώην επικεφαλής της Google στην Κίνα τάσσεται ανοιχτά κατά της διαδικτυακής λογοκρισίας Facebook Twitter
0

Ο Λι Κάι-φου χρησιμοποιούσε δύο κινεζικά site παρόμοια με το Twitter, το Sina Corp's Weibo και μια υπηρεσία της Tencent Holdings, για να διαμαρτυρηθεί για την αυστηρή διαδικτυακή λογοκρισία της χώρας, αλλά και τις χαμηλές ταχύτητες του Ίντερνετ.

«Έχω υποστεί περιορισμό στο Sina και στο Tencent εδώ και τρεις μέρες. Μπορείτε να με βρείτε εδώ», έγραψε χθες στο λογαριασμό του στο Twitter και στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι η ανάρτηση ήταν δική του, σύμφωνα με την Telegraph.

Ο Λι έχει περίπου ένα εκατομμύριο followers στο Twitter. Αν οι 30 εκ. ακόλουθοί του στο Weibo ενεργήσουν όπως τους προέτρεψε, θα ανεβεί στην τέταρτη θέση των πιο δημοφιλών χρηστών, πίσω από τον Τζάστιν Μπίμπερ, τη Λέιντι Γκάγκα και την Κέιτι Πέρι, ενώ θα ρίξει τη Ριάνα στην πέμπτη θέση.

Ο γεννημένος στην Ταϊβάν επιχειρηματίας, έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ και ήταν επικεφαλής της Google China από το 2005 ως το 2009, ενώ προηγουμένως είχε εργαστεί στη Microsoft. Με έδρα του το Πεκίνο, δίνει μάχη για την παύση της λογοκρισίας στο διαδίκτυο.

Η Κίνα υποβάλλει περιορισμούς σε όλες τις μηχανές αναζήτησης όπως η Google, ενώ η χρήση του Twitter απαγορεύεται στη χώρα, είναι όμως εύκολο να παρακαμφθούν οι έλεγχοι.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM