Σεισμός

Εκρηκτική άνοδο σημειώνουν τα social media στις ΗΠΑ

Εκρηκτική άνοδο σημειώνουν τα social media στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0
Εκρηκτική άνοδο σημειώνουν τα social media στις ΗΠΑ Facebook Twitter

Τα social media αποτελούν αδιαμφισβήτητα σημαντικό κομμάτι της διαδικτυακής μας δραστηριότητας, ενώ   αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των χρηστών τους.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το ερευνητικό κέντρο Pew που καταγράφει τις διαδικτυακές συνήθειες των Αμερικανών, διαπιστώθηκε ότι μέσα σε μόλις εφτά χρόνια οι χρήστες των social media έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το Φεβρουάριο του 2005, μόλις το 8% επί των συνολικών χρηστών χρησιμοποιούσε τα social media, ενώ το Δεκέμβριο του 2012, το ποσοστό αυτό έφτασε το 67%.

Στις ηλικίες 18-29 παρατηρείται το πιο εντυπωσιακό άλμα, καθώς το 2005 το ποσοστό ήταν καθηλωμένο στο 9%, ενώ τον Αύγουστο του 2012 κατάφερε να φτάσει το αστρονομικό 92%.

Ακόμα ένα ενδιαφέρον φαινόμενο που παρατηρείται είναι ότι το χάσμα μεταξύ των ηλικιών 18-29 και 30-49 ,μειώνεται μεταξύ τους, ενώ δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να σημειώσουν παρόμοια socialμηντιακά ποσοστά.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικώς, μεταξύ 14 Νοεμβρίου και 9 Δεκεμβρίου, όπου απάντησαν 1.802 αγγλόφωνοι και ισπανόφωνοι αμερικανοί πολίτες.

Η έρευνα είναι διαθέσιμη σε PDF.

Τech & Science
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM