Η Apple ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη εταιρία παγκοσμίως με αξία που σπάει το φράγμα του 1 τρισ. δολαρίων

Η Apple ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη εταιρία παγκοσμίως με αξία που σπάει το φράγμα του 1 τρισ. δολαρίων Facebook Twitter
0

Η Apple ετοιμάζεται να γράψει παγκόσμια ιστορία καθώς απέχει ελάχιστα από το να γίνει η πρώτη εταιρεία που αποτιμάται σε αξία ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Πρόκειται για ένα κατώφλι που δείχνει πόσο ισχυρές είναι οι εταιρείες τεχνολογίας και πως πέτυχαν να κυριαρχήσουν στη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ.

Την Παρασκευή, η Apple είχε αποτιμηθεί σε πάνω από 940 δισ. δολάρια, ένα ποσό που καμία άλλη εισηγμένη εταιρεία δεν έχει επιτύχει ποτέ.

Ωστόσο δεν είναι η μόνη εταιρεία τεχνολογίας που πλησιάζει το τρισεκατομμύριο καθώς η Amazon σήμερα εκτιμάται σε πάνω από 820 δις δολάρια.

Αλλά - για τώρα - η Apple είναι ο ξεκάθαρος ηγέτης της κούρσας και θεωρείται το απόλυτο φαβορί.

Ακόμα και ο διαβόητος επενδυτής, σκεπτικιστής της τεχνολογίας, Γουόρεν Μπάφετ, έβαλε τη σφραγίδα έγκρισής του στην εταιρεία, αγοράζοντας 75 εκ. μετοχές και δίνοντας έτσι μια επιπλέον ώθηση εμπιστοσύνης στον τεχνολογικό κολοσσό.

Όταν ο Στιβ Τζόμπς πέθανε το 2011, κάποιοι ανησυχούσαν ότι η εταιρεία θα έχει δύσκολη πορεία. Αλλά ο διάδοχος Τιμ Κουκ έχει τριπλασιάσει την αξία της.

Τα νούμερα είναι τρομακτικά καθώς αν κανείς προσθέσει την αξία του Facebook, της Apple, της Amazon, του Netflix, της Google και της Microsoft, οι τεχνολογικοί γίγαντες αξίζουν κοντά στα 4 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Οι πωλήσεις της Apple αυξήθηκαν κατά 16% το πρώτο τρίμηνο του 2018 και οι μετοχές αυξήθηκαν πάνω από 13% φέτος - σημαντικά καλύτερη επίδοση από τη συνολική αγορά. Αν η μετοχή αυξηθεί μόλις κατά 6%, στα 202,30 δολάρια, τότε η Apple θα σπάσει το φράγμα.

Με τις παρούσες συνθήκες, αυτό εκτιμάται πως μπορεί να συμβεί σύντομα, εκτός απροόπτου βέβαια.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ