Πώς να δείτε και να κατεβάσετε όλες τις προσωπικές πληροφορίες που έχει η Apple για εσάς

Πώς να δείτε και να κατεβάσετε όλες τις προσωπικές πληροφορίες που έχει η Apple για εσάς Facebook Twitter
0

Σε έναν νέο ιστότοπο που άνοιξε σήμερα τις πύλες του μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένα όλα τα προσωπικά σας δεδομένα, τα οποία έχει συλλέξει η Apple όσο καιρό χρησιμοποιείτε τα προϊόντα της.

Στη νέα υπηρεσία της Apple θα έχετε τη δυνατότητα να βρείτε όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με το λογαριασμό σας, όπως το προφίλ του Apple ID, τις αγορές και τις λήψεις από το App Store, τις αγορές από το iTunes, τα μέσα και τα έγγραφα που έχετε αποθηκεύσει στο iCloud. Για την ώρα ο νέος δικτυακός τόπος Apple ID Data and Privacy είναι λειτουργικός μόνο στην ΕΕ, προκειμένου να επιτευχθεί πλήρης συμμόρφωση της εταιρείας με τον GDPR, ο οποίος τίθεται σε ισχύ τις επόμενες ημέρες.

Η Αμερική και άλλες χώρες θα έχουν πρόσβαση σε αυτήν την υπηρεσία στους ερχόμενους μήνες, αλλά για εμάς που βρισκόμαστε στην Ευρώπη είναι μια καλή ευκαιρία να μάθουμε όλα όσα γνωρίζει η Apple για εμάς ή ακόμα και να τα κατεβάσουμε και να τα αποθηκεύσουμε για χρήση εκτός σύνδεσης.

Πώς να δείτε και να κατεβάσετε όλες τις προσωπικές πληροφορίες που έχει η Apple για εσάς Facebook Twitter

Για να δείτε τα προσωπικά σας δεδομένα ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

  

1. Πηγαίνετε στον νέο δικτυακό τόπο της Apple σχετικά με τα δεδομένα και την ιδιωτικότητα.

2. Συνδεθείτε με το αναγνωριστικό σας Apple ID. 

3. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο «Get Started» κάτω από την ταμπέλα «Get a copy of your data» και επιλέξτε «Select All» για την επιλογή όλων ή επιλέξτε τα πεδία μεμονωμένων επιλογών.

4. Επιλέξτε ένα μέγιστο μέγεθος αρχείου και η Apple θα χωρίσει τα πακέτα των δεδομένων σας στα μεγέθη που θα επιλέξετε.

5. Αν θέλετε ένα αντίγραφο των αποθηκευμένων αρχείων στο iCloud ή των e-mail σας, η διαδικασία θα διαρκέσει προφανώς περισσότερο, αν και η Apple λέει ότι η συλλογή των δεδομένων μπορεί να διαρκέσει μέχρι δύο εβδομάδες ούτως ή άλλως.

6. Όταν όλα είναι έτοιμα, θα λάβετε ένα μήνυμα από την Apple ότι τα προσωπικά σας δεδομένα είναι έτοιμα να κατέβουν και εάν δεν το κάνετε, η Apple θα διαγράψει τα πάντα μέσα σε δύο εβδομάδες.

Το πιο ωφέλιμο χαρακτηριστικό που φαίνεται να ισχύει με την νέα υπηρεσία είναι ότι η Apple θα προετοιμάσει το πακέτο σε συμβατές μορφές, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την λήψη προσωπικών δεδομένων για να μετακινηθείτε μεταξύ λογαριασμών, συσκευών ή και άλλων υπηρεσιών, ενώ όλα όσα διατηρεί η Apple για εσάς είναι πλέον εύκολο να βρεθούν και πάντα ορατά. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε ή ακόμη και να διαγράψετε τον λογαριασμό σας Apple ID από αυτή τη νέα σελίδα, εάν θέλετε να είστε απόλυτα σίγουροι ή άνετοι με την ιδιωτικότητά σας.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM