Αναστήθηκε ένας από τους παλαιότερους υπολογιστές στον κόσμο

Αναστήθηκε ένας από τους παλαιότερους υπολογιστές στον κόσμο Facebook Twitter
0

Ένας υπολογιστής που αποκαλείται «The Witch» και κατασκευάστηκε το 1949 για χάρη του Atomic Energy Research Establishment στο Oxfordshire, της Μεγάλης Βρετανίας, επανήλθε στη ζωή και παρουσιάζεται σήμερα στο Εθνικό Μουσείο Υπολογιστικής στο Buckinghamshire.


Συγκεκριμένα ο υπολογιστής που ζυγίζει 2,5 τόνους είχε μείνει ξεχασμένος σε δημοτικές αποθήκες και οι ερευνητές το 2009 ξεκίνησαν τις προσπάθειες να τον επαναφέρουν στη «ζωή».


Σημειώνεται ότι η δουλειά των συντηρητών ήταν δύσκολη παρά το γεγονός ότι ο υπολογιστής δεν είχε υποστεί μεγάλες ζημιές. Έτσι ύστερα από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς κατάφεραν να τον αναστήσουν, διατηρώντας τα περισσότερα από τα αυθεντικά κομμάτια του.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι η επαναφορά του «The Witch» είναι σημαντική καθώς θα μπορούν να κατανοήσουν σε τι επίπεδα βρισκόταν η τεχνολογία της δεκαετίας του 1940' στη Μεγάλη Βρετανία.

 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM