Η Google αφαιρεί την ένδειξη «Ασφαλής» από τον Chrome

Η Google αφαιρεί την ένδειξη «Ασφαλής» από τον Chrome Facebook Twitter
0

Ο δημοφιλής browser αλλάζει τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις έμπιστες τοποθεσίες στο Διαδίκτυο.

Η Google ανακοίνωσε σε ένα επίσημο blog post, ότι ο δείκτης «Secure» που εμφανίζεται στο url των ιστοσελίδων, θα αφαιρεθεί από τον Σεπτέμβριο. Η κίνηση αυτή έρχεται μαζί με τη σταδιακή μετάβαση του Web προς την υιοθέτηση του HTTPS ως προεπιλεγμένου πρωτοκόλλου ασφάλειας.

Αναλυτικότερα, ξεκινώντας από την έκδοση 69 του Chrome, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, δεν θα προβάλλεται πια η ένδειξη «Ασφαλής» (Secure) δίπλα από το εικονίδιο με το πράσινο λουκέτο στη μπάρα διευθύνσεων, όταν ο χρήστης επιχειρεί να προσπελάσει ένα website που χρησιμοποιεί το πρότυπο HTTPS. Μάλιστα, το περίφημο «λουκέτο» στην αρχή της μπάρας θα αφαιρεθεί εντελώς από μελλοντικές εκδόσεις του Chrome.

Η εταιρεία εισάγει τις συγκεκριμένες ενδείξεις, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειάς της να πιέσει τους developers να υιοθετήσουν το πρότυπο HTTPS, όμως καθώς αυτό χρησιμοποιείται πλέον από σημαντικά περισσότερες ιστοσελίδες, η ύπαρξη του εν λόγω χαρακτηριστικού στον Chrome θεωρείται περιττή.

Από την έκδοση 70 του Chrome, προκειμένου οι χρήστες να αποτρέπονται από την αποστολή δεδομένων μέσω συνδέσεων HTTP, κάθε φορά που θα καλούνται να χρησιμοποιήσουν φόρμες εισαγωγής στοιχείων σε μη ασφαλή websites, θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις όπως η παρακάτω στη μπάρα διευθύνσεων:

Να υπενθυμίσουμε ότι το HTTP αντιπροσωπεύει το πρωτόκολλο μεταφοράς HyperText και το HTTPS αντιπροσωπεύει το πρωτόκολλο μεταφοράς δεδομένων HyperText Secure. Και τα δύο πρωτόκολλα χρησιμοποιούνται ως βάση για την αποστολή δεδομένων από τον περιηγητή σας και τη σύνδεση σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Το HTTPS θεωρείται πιο ασφαλές σε σύγκριση με το HTTP, λόγω της κρυπτογράφησης των δεδομένων.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM