Το θρυλικό Answers.com δεν θα δίνει άλλες απαντήσεις!

Το θρυλικό Answers.com δεν θα δίνει άλλες απαντήσεις! Facebook Twitter
0

Δεν είναι όλα ρόδινα στη Silicon Valley, το ιστορικό site Answers.com, το οποίο περιέχει και το WikiAnswers κλείνει και έστειλε την τελευταία του απάντηση στους πιο ενεργούς χρήστες του.

Ο αντιπρόεδρος επιχειρησιακών λειτουργιών του site, Chris Hawkins, έστειλε ένα email στους «σούπερ-χρήστες» της ιστοσελίδας την προηγούμενη Πέμπτη, λέγοντας τους ότι οι συνδέσεις και τα προφίλ τους διαγράφονται και ότι ο ιστότοπος δεν θα επιτρέπει πλέον άλλες επεξεργασίες ή συνεισφορές χρηστών.

Ο διάσημος ιστότοπος, που ώς όνομα ξεκίνησε να στέκεται στο Internet από το 1996, και ουσιαστικά ο πρώτος του είδους του, ο οποίος φιλοξένησε μεγάλα και σπουδαία ερωτήματα όπως «Είναι η Γη επίπεδη;» ή «Πώς αναπαράγονται οι σαύρες;» (κάτω από αυτές μια ατελείωτη σειρά σοβαρών ή αστείων απαντήσεων), θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ένα τεράστιο αρχείο πληροφοριών, αλλά ο χρόνος νέων ερωτήσεων και απαντήσεων μάλλον τελείωσε.

Το email απέδωσε την απότομη αλλαγή σε «διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του απορρήτου των δεδομένων, του κόστους διατήρησης του λειτουργικού συστήματος των προφίλ των χρηστών και των προσπαθειών που απαιτούνται για τη συνεχή παρακολούθηση του περιεχομένου που συνεχώς παράγουν οι χρήστες». Όλο το περιεχόμενο στο Answers.com θα παραμείνει προσβάσιμο από όλους, όπως ανέφερε το email στους πιο ενεργούς χρήστες του σελίδας.

Βέβαια, από χθες το βράδυ, δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ανακοίνωση αλλαγής οπουδήποτε στην σελίδα. Η εταιρεία που έχει στην κατοχή της το Answers.com, η Answers Corp., κήρυξε πτώχευση τον Μάρτιο και σχεδίαζε να παραχωρήσει την κυριότητα στους πιστωτές της, στους οποίους οφείλει περίπου 540 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Reuters.

Κι ενώ οι ενεργοί χρήστες του Answers.com δηλώνουν απογοητευμένοι στο Twitter, όλο αυτό φαίνεται να αποτελεί την καλύτερη είδηση για το Quora, μια παρόμοια ψηφιακή τοποθεσία που επιτρέπει στους χρήστες της να ερωτούν και να απαντούν σε ερωτήσεις για κάθε πιθανό θέμα. Όπως και το Quora, το Answers.com χαρακτήριζε και αξιολογούσε τους πιο ενεργούς χρήστες τους ανάλογα με την τεχνογνωσία τους, τον αριθμό και το περιεχόμενο των απαντήσεων που έδιναν. Επίσης, το Answers.com δεν απαιτούσε εγγραφή σύνδεσης για να δει κάποιος τις απαντήσεις, αντίθετα από το Quora, που ζητά σύνδεση για να σου ανοίξει τις πύλες της γνώσης του.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM