Το YouTube Music είναι η νέα επίσημη μουσική υπηρεσία της Google

Το YouTube Music είναι η νέα επίσημη μουσική υπηρεσία της Google Facebook Twitter
0

Η Google ανακοίνωσε τις νέες υπηρεσίες για τη βίντεο πλατφόρμα της, η οποία πλέον αποκτά τα YouTube Music, YouTube Music Premium και YouTube Premium σαν μια προσπάθεια της εταιρείας να ανταγωνιστεί τις μουσικές υπηρεσίες των Spotify και Apple Music.

Η Google καταστρέφει την εξαιρετική υπηρεσία της YouTube Red και μέσα από τα ερείπια δημιουργεί δύο νέες κατηγορίες: μια υπηρεσία ροής μουσικής YouTube Music, διαθέσιμη είτε δωρεάν (με διαφημίσεις) είτε για 9,99 δολάρια το μήνα (YouTube Music Premium) και μια YouTube Premium, η οποία θα περιέχει αυθεντικό βίντεο περιεχόμενο, που θα κοστίζει 11,99 δολάρια το μήνα.

Το YouTube Music είναι ο πιο άμεσος ανταγωνιστής της Google στο χώρο της μουσικής ροής όπου βασιλεύει το Spotify και το ακολουθεί το Apple Music. Έρχεται με μια «νέα έκδοση για κινητά» και έναν νέο player για επιτραπέζιους υπολογιστές, και τα δύο ειδικά σχεδιασμένα για μουσική. Το πλεονέκτημα του YouTube, όπως υποστηρίζει η Google, είναι ότι θα συνδυάσει όλες τις επίσημες εκδόσεις τραγουδιών με πρόσβαση σε «χιλιάδες» σχετικά playlist, remixes, διασκευές, ζωντανές εκτελέσεις και, φυσικά, μουσικά βίντεο. Όλη η μαεστρία του Google AI ενσωματώνεται επίσης στο YouTube Music, με την υπόσχεση ότι η εφαρμογή θα ανακαλύπτει τραγούδια είτε ψάχνοντας τους στίχους είτε απλά μια γενική περιγραφή όπως «αυτό το νέο τραγούδι με τα όπλα στη χορογραφία του».

Η ανακάλυψη της νέας μουσικής είναι κυριολεκτικά ο βασικός σκοπός του νέου YouTube Music, με την αρχική οθόνη της εφαρμογής να συνιστά δυναμικά νέα τραγούδια βάσει του ιστορικού, της τοποθεσίας και της δραστηριότητάς σας. Δηλαδή όσοι βρίσκονται σε αεροδρόμια μπορούν να δουν ως πρόταση το «Music for Airports» του Brian Eno ενώ όσοι βρίσκονται σε κάποιο γυμναστήριο θα λαμβάνουν μια λίγο πιο δυναμική πρόταση που θα κρατάει το ρυθμό των ασκήσεων. Η Google δίνει έμφαση στην ποικιλία των playlist, οι οποίες θα λειτουργούν για να προτείνουν νέα μουσική για τον κάθε χρήστη.

Το YouTube Music είναι η νέα επίσημη μουσική υπηρεσία της Google Facebook Twitter

Η Google αναφέρει ότι οι τωρινοί πελάτες του YouTube Red θα μεταφερθούν στο YouTube Premium και θα πληρώνουν όσο πλήρωναν στο YouTube Red. Οι νέοι συνδρομητές θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα, καθώς στην προσφορά συμπεριλαμβάνεται και το YouTube Music Premium.

Αναλυτικά τα προγράμματα του YouTube θα διαμορφωθούν ως εξής:

• YouTube: δωρεάν με διαφημίσεις

• YouTube Premium: 11,99 δολάρια το μήνα, θα συμπεριλαμβάνει το YouTube Music Premium, χωρίς διαφημίσεις, play in background, YouTube Originals, και θα υποστηρίζει downloads

• YouTube Music: δωρεάν με διαφημίσεις

• YouTube Music Premium: 9,99 δολάρια το μήνα, χωρίς διαφημίσεις, listen in background και downloads

Το YouTube Premium κυκλοφορεί ήδη στις χώρες που είναι διαθέσιμο το YouTube Red ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει σε Αυστρία, Καναδά, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Νορβηγία, Ρωσία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Μεγάλη Βρετανία. Εάν θέλετε να ενημερωθείτε πότε θα φτάσει στη χώρα μας μπορείτε να δηλώσετε το email σας στην ειδική σελίδα για το YouTube Music και να μάθετε άμεσα τα νέα των μουσικών υπηρεσιών του YouTube. 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM