Το YouTube ανακοίνωσε ότι αφαίρεσε 8,3 εκατομμύρια ακατάλληλα βίντεο μέσα σε τρεις μήνες

Το YouTube ανακοίνωσε ότι αφαίρεσε 8,3 εκατομμύρια ακατάλληλα βίντεο μέσα σε τρεις μήνες Facebook Twitter
0

Το YouTube ανακοίνωσε ότι απέσυρε 8,3 εκατομμύρια βίντεο μεταξύ Οκτώβρη και Δεκέμβρη του περασμένου έτους. Τα βίντεο κρίθηκε πως παραβίαζαν τις οδηγίες της κοινότητας και η ανακοίνωση έγινε ενώ το YouTube προσπαθεί να αντιμετωπίσει επικρίσεις για βίαιο και προσβλητικό περιεχόμενο.

Η πρώτη τριμηνιαία έκθεση της εταιρείας δημοσιεύθηκε εν μέσω αυξανόμενων καταγγελιών σχετικά με την αδυναμία αντιμετώπισης εξτρεμιστικού και καταχρηστικού περιεχομένου.

Το YouTube, θυγατρική της μητρικής εταιρείας της Google, είναι μία από τις εταιρείες του Διαδικτύου που δέχεται την αυξανόμενη πίεση των εθνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ να αφαιρέσει άμεσα τέτοια βίντεο.

Η έκθεση αναφέρει πως αυτό ήταν ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και η εταιρία λέει πως δείχνει την πρόοδο που σημειώνει για την κατάργηση περιεχομένου παραβίασης από την πλατφόρμα.

«Η πλειοψηφία αυτών των 8 εκατομμυρίων βίντεο ήταν ανεπιθύμητα ή από χρήστες που προσπαθούν να ανεβάσουν περιεχόμενο για ενήλικες» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το YouTube δήλωσε ότι τα 6,7 εκατ. βίντεο είχαν πρώτα επισημανθεί για αναθεώρηση από αλγόριθμους και όχι από ανθρώπους και πως το 76% αυτών αφαιρέθηκε πριν τα δει οποιοσδήποτε.

Η Google έχει δεσμευθεί ότι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι θα εργάζονται για την επιβολή των κοινοτικών κατευθυντήριων γραμμών μέχρι τα τέλη του 2018, αριθμός αρκετά αυξημένος σε σχέση με πέρυσι. Αυτοί θα εργάζονται σε συστήματα όπως η ανίχνευση ανεπιθύμητων μηνυμάτων και ο εντοπισμός ακατάλληλων βίντεο.

Η τρέχουσα διαδικασία αφαίρεσης απαιτεί πρώτα να επισημανθεί το ύποπτο περιεχόμενο, πριν ελεγχθεί για παραβίαση των κοινοτικών οδηγιών και προτού ληφθεί απόφαση για την απομάκρυνσή του.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των βίντεο που καταγράφηκαν - περισσότερο από το 80% - επισημάνθηκαν ως ύποπτα από ένα από τα αυτόματα συστήματα της Google», δήλωσε η εταιρεία.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM