Σημείωμα της Apple που διέρρευσε προειδοποιεί τους πάντες στην εταιρία για τις διαρροές

Σημείωμα της Apple που διέρρευσε προειδοποιεί τους πάντες στην εταιρία για τις διαρροές Facebook Twitter
1

Η Apple Inc. προειδοποίησε τους υπαλλήλους της εταιρίας να σταματήσουν να διαρρέουν εσωτερικές πληροφορίες σχετικά με μελλοντικά σχέδια και έθεσε το φάσμα πιθανών νομικών πράξεων και ποινικών διώξεων σε ένα memo που είδε το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για μία από τις πιο επιθετικές κινήσεις της μεγαλύτερης τεχνολογικής εταιρείας στον κόσμο για τον έλεγχο και την ασφάλεια των πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητές της.

Η εταιρεία, που εδρεύει στην Καλιφόρνια, δήλωσε σε ένα σημείωμα (που όμως διέρρευσε στο Bloomberg) ότι πέρυσι είχε εντοπίσει 29 περιπτώσεις ατόμων που διοχέτευαν απόρρητες πληροφορίες και σημείωσε ότι 12 από αυτούς συνελήφθησαν. «Αυτοί οι άνθρωποι όχι μόνο χάσουν τη δουλειά τους, αλλά αντιμετωπίζουν εξαιρετικές δυσκολίες στην εξεύρεση άλλης εργασίας», πρόσθεσε η Apple. 

Η Apple περιέγραψε καταστάσεις στις οποίες διαρρέουν πληροφορίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης μιας συνάντησης που έγινε νωρίτερα φέτος, όπου ο επικεφαλής της τεχνολογίας λογισμικού Craig Federighi είπε στους υπαλλήλους ότι κάποια προγραμματισμένα χαρακτηριστικά λογισμικού iPhone θα καθυστερούσαν.

Η Apple ανέφερε επίσης πως αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες για το iPhone X και το νέο Apple Watch. Το σημείωμα φέρεται να υπογράφει ο Greg Joswiak, διευθυντής μάρκετινγκ προϊόντων της Apple.

Διαρροή πληροφοριών σχετικά με ένα νέο προϊόν μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις των σημερινών μοντέλων, να δώσει στους αντιπάλους περισσότερο χρόνο για να ετοιμάσουν μια ανταγωνιστική απάντηση και να οδηγήσει σε λιγότερες πωλήσεις όταν κυκλοφορήσει το νέο προϊόν, σύμφωνα με το σημείωμα. 

Η καταστολή είναι μέρος των ευρύτερων και μακρόχρονων προσπαθειών από τις εταιρείες τεχνολογίας της Σίλικον Βάλεϊ να εντοπίζουν και να περιορίζουν τις πληροφορίες που οι υπάλληλοί τους μοιράζονται δημοσίως.

Η Apple είναι εμφανώς μυστικοπαθής για την ανάπτυξη των προϊόντων της. Το 2017 πραγματοποίησε μια εμπιστευτική συνάντηση με τους υπαλλήλους σε μια  προσπάθεια να σταματήσει τις διαρροές. Έκτοτε όμως υπήρξαν πολλές διαρροές  με λεπτομέρειες σχετικά με το iPhone X, την υπηρεσία Apple TV, ένα νέο Apple Watch με LTE, νέα iPad μοντέλα, βελτιώσεις λογισμικού και λεπτομέρειες τα επερχόμενα ακουστικά iPhones και AirPods.

«Τον περασμένο μήνα, η Apple συνέλαβε και απέλυσε υπάλληλο που ήταν υπεύθυνος για τη διαρροή στοιχείων από μια εσωτερική, εμπιστευτική συνάντηση σχετικά με την πορεία του λογισμικού της Apple. Εκατοντάδες μηχανικοί λογισμικού ήταν παρόντες και χιλιάδες περισσότεροι έλαβαν λεπτομέρειες για τις εργασίες. Ένα πρόσωπο πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους. Ο υπάλληλος που διέρρευσε τη συνάντηση σε δημοσιογράφο, είπε αργότερα στους ανακριτές της Apple ότι το έκανε επειδή σκέφτηκε ότι δεν θα ανακαλυφθεί. Όμως, οι άνθρωποι που διαρρέουν - είτε είναι υπάλληλοι της Apple, εργολάβοι ή προμηθευτές - πιάνονται και τους πιάνουμε πιο γρήγορα από ποτέ», αναφέρει η εταιρία σε προειδοποιητικό τόνο.

«Ο αντίκτυπος μιας διαρροής φτάνει πολύ πέρα από τους ανθρώπους που εργάζονται σε ένα έργο. Η διαρροή της εργασίας της Apple υπονομεύει όλους στην εταιρία και τα χρόνια που έχουν επενδύσει στη δημιουργία προϊόντων της Apple», προστίθεται στο memo.

Οι «Leakers» δεν χάνουν απλώς τη δουλειά τους στην Apple. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αντιμετωπίζουν φυλάκιση και μεγάλα πρόστιμα για διείσδυση στο δίκτυο και κλοπή εμπορικών μυστικών που ταξινομούνται ως ομοσπονδιακά εγκλήματα. 

«Όλοι έρχονται στην Apple για να δημιουργήσουν το καλύτερο έργο της ζωής τους - εργασία που έχει σημασία και συμβάλλει σε αυτό που κάνουν όλοι οι 135.000 άνθρωποι αυτής της εταιρείας», λέει ο Joswiak. «Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσετε αυτές τις συνεισφορές είναι να μην την διαρρέετε».

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια