ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Κι άλλη εταιρία φέρεται να είχε πρόσβαση σε δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του Facebook

Κι άλλη εταιρία φέρεται να είχε πρόσβαση σε δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του Facebook Facebook Twitter
0

Νέα προβλήματα με διαρροή δεδομένων αντιμετωπίζει το Facebook το οποίο βρίσκεται στο στόχαστρο λόγω της Cambridge Analytica.

Το Facebook διέκοψε από την βάση του τη λειτουργία της καναδικής Aggregate IQ, μιας εταιρίας πολιτικών συμβούλων, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καμπάνια της Βρετανίας υπέρ του Brexit. 

Η Aggregate lQ φέρεται να απέκτησε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του Facebook μέσω της Strategic Communication Laboratories (SLC), η οποία είναι μητρική εταιρεία της Cambridge Analytica.

Η καμπάνια «Vote Leave» πλήρωσε στην Aggregate IQ συνολικά 2.7 εκατομμύρια λίρες πριν το δημοψήφισμα του 2016 για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που έκανε το πρώην διευθυντικό στέλεχος της Cambridge Analytica Κρίστοφερ Γουίλι, ο οποίος έχει καταθέσει και ενώπιον της επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου που εξετάζει την υπόθεση, η AggregateIQ έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες λίρες από την εκστρατεία υπέρ του Brexit λίγο πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη Βρετανία το 2016.

Μετά τις καταγγελίες, το Facebook ανακοίνωσε άμεσα τη διαγραφή της καναδικής εταιρείας από την πλατφόρμα του.

«Υπό το φως αυτών των αποκαλύψεων, αναστέλλουμε την Aggregate lQ από την πλατφόρμα μας, προκειμένου να ερευνήσουμε τις καταγγελίες. Οι εσωτερικές έρευνες συνεχίζονται και η συνεργαζόμαστε πλήρως με τις εποπτικές αρχές» αναφέρει η ανακοίνωση της Facebook Inc. 

Με πληροφορίες από BBC

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM