Το ΥouTube απαγορεύει τα βίντεο όπλων

Το ΥouTube απαγορεύει τα βίντεο όπλων Facebook Twitter
0

To YouTube υιοθετεί σκληρά μέτρα και νέους κανόνες για κάθε είδους προβολής βίντεο με όπλα.

To YouTube ενημέρωσε σήμερα τις πολιτικές του σχετικά με βίντεο που περιέχουν τροποποιήσεις όπλων ή είναι σχετικά με όπλα, απαγορεύοντας και κάθε βίντεο επίδειξης που περιέχει συνδέσμους σε ιστότοπους που πωλούν πυροβόλα όπλα. Περιττό να πούμε ότι η κοινότητα του στην πλατφόρμα δεν είναι καθόλου χαρούμενη με τα νέα, και ορισμένοι, μάλιστα, αρχίζουν να βρίσκουν εναλλακτικούς νέους οικοδεσπότες για το περιεχόμενό τους.

Οι νέοι κανονισμοί σχετικά με τα όπλα έρχονται λίγο καιρό μετά το τελευταίο μακελειό σε σχολείο των ΗΠΑ, και ενώ η πλατφόρμα της Google έχει δεχθεί έντονη κριτική για χαλαρή πολιτική σχετικά με το είδος περιεχομένου που μπορούν να δημοσιεύσουν οι χρήστες της.

Σύμφωνα με τις ενημερωμένες πολιτικές του YouTube, δεν θα επιτρέπεται πλέον περιεχόμενο το οποίο:

«... προτίθεται να πουλήσει πυροβόλα όπλα ή αξεσουάρ πυροβόλων όπλων μέσω άμεσων πωλήσεων (π.χ. πωλήσεις από ιδιώτες) ή συνδέσμους σε ιστότοπους που πωλούν αυτά τα αντικείμενα. Απαγορεύεται κάθε περιεχόμενο που παρέχει οδηγίες για την κατασκευή ή τροποιποίηση πυροβόλων όπλων, πυρομαχικών, γεμιστήρων μεγάλης χωρητικότητας, σιγαστήρων ή άλλων εξαρτημάτων που προσαρμόζονται σε αυτά που αναφέρονται παραπάνω. Αυτό περιορίζει και το περιεχόμενο για τη μετατροπή ενός πυροβόλου όπλου με άλλου είδους αυτόματες ή προσομοιωμένες δυνατότητες (π.χ. αυτόματης εκτόξευσης), ή που πιθανόν δείχνει στους χρήστες πώς να εγκαταστήσουν τα παραπάνω εξαρτήματα για να κάνουν τις τροποποιήσεις».

 

Η κοινότητα έχει ήδη αρχίσει να αισθάνεται την πίεση, καθώς διάφορα κανάλια βλέπουν τα βίντεο τους να εξαφανίζονται. Ένα από τα πιο δημοφιλή, το Spike's Tactical, κατέβηκε μαζί με όλο του το περιεχόμενο, σύμφωνα με μια ανακοίνωση στη σελίδα του καναλιού στο Facebook. Βέβαια, σήμερα το κανάλι έχει αποκατασταθεί και το YouTube δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι η κατάργηση του ήταν ένα λάθος.

Ένας άλλος από τους πιο διάσημους vloggers για όπλα στράφηκε σε μια άλλη πλατφόρμα: το PornHub. Το InRangeTV, ένα κανάλι με περισσότερους από 100.000 συνδρομητές, δήλωσε στο Facebook ότι «απλώς αναζητούσε ένα ασφαλές λιμάνι για το περιεχόμενό του και για τους θεατές του», ενώ ανέφερε επίσης: «Η άποψή μου με τις πολιτικές του YouTube και την κίνηση του InRangeTV δεν είναι να αλλάξετε γνώμη σχετικά με το θέμα της ιδιοκτησίας όπλων - πρόκειται για την ελευθερία έκφρασης στο διαδίκτυο».

 

Το ΥouTube απαγορεύει τα βίντεο όπλων Facebook Twitter
To InRangeTV μεταφέρει το κανάλι του στο Pornhub.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM