Ο συνιδρυτής του WhatsApp λέει σε όλους να διαγράψουν το Facebook

Ο συνιδρυτής του WhatsApp λέει σε όλους να διαγράψουν το Facebook Facebook Twitter
0

Το 2014, το Facebook αγόρασε το WhatsApp για 16 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τους δύο συνιδρυτές του πολύ πλούσιους, αλλά τώρα, ο ένας από τους δύο λέει σε όλους #deletefacebook και τους καλεί να διαγράψουν το λογαριασμό τους.

Ο Jan Koum συνεχίζει να ηγείται της εταιρείας, αλλά ο Brian Acton εγκατέλειψε νωρίτερα αυτό το έτος για να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση και τώρα στρέφεται και αυτός εναντίον του Facebook.

O 46χρονος επιχειρηματίας των τεχνολογιών, απηύθυνε το κάλεσμά του στο Twitter σήμερα, προτρέποντας τους ακολούθους του να διαγράψουν το Facebook.

Κάνοντας χρήση του χάσταγκ #DeleteFacebook, προστίθεται στο ολοένα αυξανόμενο κίνημα που μποϊκοτάρει την πλατφόρμα μετά τις αποκαλύψεις για την Cambridge Analytica και την αθέμιτη χρήση προσωπικών δεδομένων 50 εκατομμυρίων χρηστών.

Η κίνηση του Acton προκάλεσε τεράστια αίσθηση, αλλά και αντιδράσεις καθώς πολλοί χρήστες τον κατηγορούν για υποκρισία και είναι καχύποπτοι ως προς τα κίνητρά του.

Σημειώνεται πως ο Brian Acton πρόσφατα χρηματοδότησε με τεράστιο κεφάλαιο 50 εκατ. δολαρίων την εφαρμογή Signal Foundation που θεωρείται εναλλακτική, αλλά πιο ασφαλής για τα προσωπικά δεδομένα, πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων.

Ο Acton δεν έχει για την ώρα απαντήσει σε αιτήματα σχετικά με την απόφαση του να συνταχθεί με το κίνημα κατά του Facebook.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ