Instagram: Φωνητικές και βίντεο κλήσεις σύντομα στην εφαρμογή

Instagram: Φωνητικές και βίντεο κλήσεις σύντομα στην εφαρμογή Facebook Twitter
0

Πριν έναν μήνα είχε αποκαλυφθεί ότι το Instagram εργάζεται στην ενσωμάτωση του video chatting μεταξύ των χρηστών. Σημερινή διαρροή δείχνει ότι σύντομα μπορεί να έχουμε και την προσθήκη φωνητικών κλήσεων.

Σε σημερινή του αναφορά το TechCrunch αναφέρει ότι το APK (Application Package) αρχείο του Instagram για το Android περιέχει εικονίδια για ένα περιβάλλον που θα επιτρέπει ηχητικές και βίντεο κλήσεις, υποδεικνύοντας έτσι ότι η υπηρεσία ενδέχεται σύντομα να κάνει διαθέσιμες αυτές τις δύο λειτουργίες.

Αν μη τι άλλο, αυτό δείχνει ότι το Instagram μιμείται ξανά το Snapchat, και απ' ότι φαίνεται αυτές οι νέες προσθήκες μπορεί να αλλοιώσουν ή ακόμα και να θέσουν σε κίνδυνο τη φωτογραφική ταυτότητα της διάσημης εφαρμογής. 

Η ανακάλυψη έγινε από τον 14χρονο Ishan Agarwal στο αρχείο APK της εφαρμογής, όπου υπάρχουν έγγραφα με ονομασίες "call.png", "video_call.png" και "action_call.png", τα οποία σαφέστατα υποδεικνύουν ότι θα δούμε αυτές τις προσθήκες στο σύστημα messaging της δημοφιλούς εφαρμογής.

Instagram: Φωνητικές και βίντεο κλήσεις σύντομα στην εφαρμογή Facebook Twitter
Tα εικονίδια κλήσης όπως φαίνονται στο APK του Instagram / Πηγή: TechCrunch

Εάν αυτά τα χαρακτηριστικά λειτουργήσουν, αυτόματα το Instagram θα γίνει μια μεγαλύτερη απειλή για το Snapchat. Το Snapchat διαθέτει ήδη βιντεοκλήσεις, αλλά είναι κάπως "θαμμένες" στο λειτουργικό της εφαρμογής του (πρέπει να πατήσετε στο προφίλ ενός φίλου και μετά να επιλέξετε το κουμπί κλήσης στην ειδική οθόνη συνομιλίας).

Το Messenger, από την άλλη πλευρά, διαθέτει ένα ειδικό πλήκτρο κλήσης στην οθόνη όταν ανοίγει η εφαρμογή. Ο πρόσφατος επανασχεδιασμός του Snapchat έχει επίσης αντιμετωπιστεί με σύγχυση, οπότε εάν το Instagram μπορεί να κάνει την επιλογή της κλήσης πιο απλή, προσθέτει έναν ακόμη λόγο στους χρήστες να μείνουν μέσα στην εφαρμογή.

Το Instagram είναι γνωστό ότι «απορροφά» χαρακτηριστικά από το Snapchat όπως τα εφήμερα βίντεο και φωτογραφίες (τα Instagram Stories έχουν ήδη περισσότερους χρήστες από το Snapchat). Βέβαια, το χαρακτηριστικό της κλήσης του Snapchat σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε φακούς επαυξημένης πραγματικότητας (AR), οι οποίοι καλύπτουν το πρόσωπό σας με μάσκες, σκουφιά και αυτιά σκύλων, αλλά και το Instagram διαθέτει ήδη τους δικούς του φακούς για selfies, οπότε ίσως είναι λογικό να αναμένουμε ότι οι φακοί αυτοί θα ενσωματωθούν στις βιντεοκλήσεις του Instagram.

Αλλά, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι στο Instagram, ακολουθούμε (ή μας ακολουθούν) άνθρωποι που πιθανώς δεν γνωρίζουμε προσωπικά. Οπότε η λειτουργία της τηλεφωνικής ή βίντεο κλήσης σημαίνει ότι θα δίνει τη δυνατότητα σε αγνώστους να έρθουν σε επαφή μαζί μας, απλά και μόνο επειδή ακολουθούν το δημόσιο προφίλ μας.

Εκτός από τα σενάρια της οποιαδήποτε πιθανής παρενόχλησης (ακόμη και εάν υπάρχει τρόπος να περιορίζουμε ποιος μπορεί να μας καλέσει), η ευθύνη για την αποτροπή ενοχλητικών μηνυμάτων ή επαφών πέφτει τώρα στο χρήστη. Και σε αντίθεση με το Snapchat, οι περισσότεροι χρήστες του Instagram αφήνουν πιο έντονα τα ίχνη της δράσης τους, αφού από την αρχή η εφαρμογή προοριζόταν να είναι ένα παράθυρο στη ζωή των φίλων μας. Τώρα, με τα εβδομαδιαία highlights στη ροή, τις καθημερινές περιπέτειες του καθένα στα Stories και τους μονολόγους στο Live, οι κλήσεις μπορεί να μετατρέψουν το Instagram από παράθυρο σε πόρτα. Και, προσωπικά, δεν ξέρω αν μου αρέσει αυτό.

Ακόμη δεν υπάρχει καμία ένδειξη εάν και πότε θα ξεκινήσουν οι φωνητικές και οι βίντεο κλήσεις στο Instagram. To μόνο σίγουρο είναι το Facebook δεν πρόκειται να ηρεμήσει μέχρι το Instagram να γίνει ολόιδιο με το Snapchat, αλλά με μεγαλύτερη βάση χρηστών και πιο λουστραρισμένο interface.

  

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM