Το Hangouts Chat της Google φέρνει επίσημα την ανταλλαγή μηνυμάτων στους χώρους εργασίας

Το Hangouts Chat της Google φέρνει επίσημα την ανταλλαγή μηνυμάτων στους χώρους εργασίας Facebook Twitter
0

Το ανανεωμένο Hangouts Chat της Google αποσκοπεί στο να καταστήσει την ανταλλαγή μηνυμάτων καταλληλότερη σε χώρους εργασίας.

Το Hangouts Chat, η εκδοχή της Google στη σύγχρονη επικοινωνία (και στο χώρο εργασίας), είναι πλέον γενικά διαθέσιμη και γίνεται επίσημα μέρος του κεντρικού τμήματος της G Suite. Ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο Google Cloud Next 2017, μαζί με το Hangouts Meet.

Ενώ το Meet βγήκε αμέσως σε δημόσια διαθεσιμότητα, το Chat μπήκε σε μια προεπισκόπηση μόνο μέσω προσκλήσεων. Τώρα, η Google έρχεται σε επαφή με όλους τους χρήστες της G Suite, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των επόμενων επτά ημερών θα ενημερωθούν για την αναβάθμιση (οπότε εάν δεν την έχετε δει ακόμα, μην απελπίζεστε).

Το Hangouts Chat υποστηρίζει instant messaging σε συσκευές μεταξύ εργαζομένων, περιλαμβανομένων ομαδικών συζητήσεων. Επίσης επιτρέπει στους χρήστες να ενσωματώνουν widgets για να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα από άλλα εταιρικά λογισμικά σε ανοιχτά παράθυρα chat.

Το Hangouts Chat βρίσκεται στην G Suite της Google, ένα πακέτο λογισμικού χώρου εργασίας που περιλαμβάνει εργαλεία email και επεξεργασίας κειμένου, για το οποίο πάνω από 4 εκατομμύρια επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο πληρώνουν μέχρι και 25 δολάρια ανά χρήστη κάθε μήνα. 

Aυτή τη στιγμή υποστηρίζει 28 γλώσσες και κάθε δωμάτιο του μπορεί να φιλοξενήσει έως και 8.000 μέλη. Αυτό που ίσως είναι εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Google έχει ήδη δημιουργήσει ένα οικοσύστημα εταίρων που ενσωματώνουν το Chat προσφέροντας και τα δικά τους bots.

Το λανσάρισμά του έρχεται αυτή τη στιγμή να κυριαρχήσει σε έναν όλο και πιο πολυσύχναστο τομέα. Βέβαια, υπάρχει ακόμα αρκετός χώρος για ανάπτυξη, αλλά πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη επενδύσει πάνω σ' αυτό. Το πλεονέκτημα της Google, φυσικά, είναι ότι το Chat είναι μέρος της G Suite και οι εταιρείες που χρησιμοποιούν ήδη τις υπηρεσίες της σουίτας δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν επιπλέον για αυτό.

Επίσης, η Google σίγουρα ελπίζει ότι τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματά, τα οποία βασίζονται στην μηχανική μάθηση και οι βαθιές ενοποιήσεις με άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες θα του δώσουν μια καλή προώθηση στον αγώνα με τον ανταγωνισμό.

Η Google διατηρεί τη δωρεάν έκδοση του Hangouts στο Gmail και το Docs. Η επί πληρωμή έκδοση υποστηρίζει ομαδικές συζητήσεις με μέχρι με πολλά μέλη, ενώ τα μηνύματα μπορούν να σώζονται επ' αόριστον από default (αν και υπάρχει η δυνατότητα σχετικών ρυθμίσεων). 

Οι πελάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης, όπως «έξυπνα» εργαλεία κανονισμού συναντήσεων, και «έξυπνο» ημερολόγιο, με σύστημα που θα μπορεί να προτείνει χώρους συνάντησης αφού πρώτα λάβει υπόψιν τη διαθεσιμότητα αιθουσών μιας εταιρείας.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM