Ο Τραμπ θα συναντηθεί με στελέχη της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών

Ο Τραμπ θα συναντηθεί με στελέχη της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών Facebook Twitter
1

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να συναντηθεί με στελέχη της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών ως μέρος της δημόσιας απάντησής του στη βία των όπλων.

Η θεωρία πως τα βίαια video games ωθούν στη βία στην πραγματική ζωή έχει έρθει στην επικαιρότητα αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως καμία έρευνα να υποστηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό. Η πιο πρόσφατη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του York δε βρήκε κανένα στοιχείο που να συνδέει τα βίαια video games και την βίαιη συμπεριφορά. Το 2015 η American Psychological βρήκε κάποια σύνδεση μεταξύ των βίαιων παιχνιδιών και της επιθετικής συμπεριφοράς, αλλά δεν μπόρεσε να παρέχει στοιχεία για εγκληματική βία.

O Αμερικανός πρόεδρος, όμως, έχει άλλη άποψη. Παράλληλα με το σχέδιό του να οπλίσει τους δασκάλους, ο Τραμπ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι τα βίαια βιντεοπαιχνίδια μπορεί να λειτουργούν ως βασική αιτία των πυροβολισμών στα σχολεία.

«Τα βιντεοπαιχνίδια, οι ταινίες, και τόσα πράγματα στο Διαδίκτυο είναι τόσο βίαια», δήλωσε πρόσφατα ο Τραμπ σε μια συνέλευση συναδέλφων και εμπειρογνωμόνων την προηγούμενη Τετάρτη, μετά το θλιβερό γεγονός στο σχολείο της Φλόριντα. «Είναι απίστευτα αυτά που βλέπω», είπε. «Έχω κι εγώ ένα νεαρό, που μερικές φορές κοιτάζω αυτά που παρακολουθεί και λέω "Πώς είναι δυνατόν να τα βλέπεις αυτά;" Και αυτά είναι που τα παιδιά παρακολουθούν.»

 

Παραβλέποντας ότι αυτό συμβαίνει επειδή ο Τrump, ως πατέρας, το επιτρέπει, συνέχισε για να προτείνει ότι είναι απαραίτητα νέα συστήματα βαθμολόγησης των παιχνιδιών, όπως και άλλες ενέργειες.

Οι απόψεις κάποιων γερουσιαστών ή ακόμα και του ίδιου του προέδρου των ΗΠΑ είναι γνωστές αφού ο Τραμπ έχει φτάσει και στο σημείο να προτείνει δημοσίως την απαγόρευση των βίαιων βιντεοπαιχνιδιών. Τώρα επανέρχεται στο θέμα, αφού όπως μαθαίνουμε από την επίσημη ενημέρωση του Λευκού Οίκου δια στόματος Sarah Saunders, ο πρόεδρος σύντομα θα συναντηθεί με «στελέχη της video game βιομηχανίας για να συζητήσουν πώς μπορούν να προστατεύσουν τα σχολεία της χώρας». Αναμένουμε, λοιπόν, τα νεώτερα. 

  

Τech & Science
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ναι τα video games δημιουργουν τα mass shootings...όλος ο πλανητης παιζει, mass shooting κυρίως μονο στις ΗΠΑ...και το σκακι δημιουργει επιθετικες συμπεριφορες ενεκα το πρωτο πολεμικο παιχνιδι.Τα video games κανουν τους παιχτες βιαιους, σεξιστες, ρατσιστες και όλα τα κακα της μοιρας μας...ακομα περιμενουμε τα εκατομυρια σατανιστες που μας υποσχεθηκαν απο την heavy metal. Δεν φταίνε οι 3d κοινωνίες αλλα οι μουσικες και τα παιχνίδια...