Οι νέοι Κινέζοι πέφτουν θύματα ηλεκτρονικής απάτης πιο συχνά από τους ηλικιωμένους

Οι νέοι Κινέζοι πέφτουν θύματα ηλεκτρονικής απάτης πιο συχνά από τους ηλικιωμένους Facebook Twitter
EPA
0

Η νεότερη γενιά στην Κίνα μπορεί να είναι πιο εξοικειωμένη στο Ιντερνετ από ότι οι ηλικιωμένοι, ωστόσο είναι αυτή που πέφτει συχνότερα θύμα απάτης στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με τα στοιχεία της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικής ασφάλειας Qihoo 360.


Πέρσι, περισσότερο από το 70% των 24.260 καταγγελιών για απάτη στο διαδίκτυο, αφορούσαν σε χρήστες που γεννήθηκαν τη δεκαετία του 1990 και του 1980.

Στο σχετικό ιστότοπο της εταιρείας, συλλέγονται οι καταγγελίες ακόμα και για τη μικρότερη απάτη - μέχρι και η απώλεια ενός γιουάν μπορεί να καταχωρηθεί ως καταγγελία.


Σύμφωνα με την έκθεση, οι συνολικές περιπτώσεις απάτης στο Διαδίκτυο το 2017 ανήλθαν στα 350 εκατ. γιουάν, ποσό που καταδεικνύει μία αύξηση κατά 17.6% σε ετήσια βάση.


«Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν τη δεκαετία του 1990 και του 1980 είναι ως επί το πλείστον οι κύριοι χρήστες του Διαδικτύου. Είναι όμως και τα κατ' εξοχήν θύματα απάτης», λέει ο Λίου Γιανγκ, εμπειρογνώμονας στα θέματα αυτά.

Ο Γιανγκ εξηγεί ότι το 65,6% των περιπτώσεων έπεσε θύμα απάτης στη διάρκεια τραπεζικών συναλλαγών, πληρωμών για τρίτους και σάρωση του κωδικού QR.

Προειδοποιεί επίσης ότι όσοι γεννήθηκαν αυτόν τον αιώνα έχουν γίνει στόχος για απάτη στο Διαδίκτυο, αντιπροσωπεύοντας το 8,4% το 2017, συγκριτικά με το 3% που ήταν το 2016.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM