1 δισ. smartphones θα έχουν αναγνώριση προσώπου μέχρι το 2020

1 δισ. smartphones θα έχουν αναγνώριση προσώπου μέχρι το 2020 Facebook Twitter
0

Η τεχνολογία της αναγνώρισης προσώπου βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των μεγάλων κατασκευαστών.

Όταν η Apple ανακοίνωσε το Touch ID το 2013, έθεσε μια νέα τάση στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Το αποτέλεσμα ήταν όλοι οι κατασκευαστές κινητών σε όλο τον κόσμο να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Apple και να τοποθετήσουν ενσωματωμένους αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων στις δικές τους συσκευές.

Με το λανσάρισμα του Face ID, η Apple έστειλε μόνιμα το Touch ID στην λήθη και αντί αυτού έφερε το Face ID, το οποίο παράγει έναν 3D χάρτη βάθους του προσώπου του χρήστη, o οποίος επιτυγχάνεται χάρη στους πολλαπλούς αισθητήρες του iPhone X.

Σύμφωνα με νέα σχετική έρευνα της Counterpoint Research, υπάρχει μια τεράστια κινητικότητα από πλευράς των κατασκευαστών η οποία αναμένεται να ενεργοποιήσει και το ανάλογο καταναλωτικό ενδιαφέρον. Η εταιρεία, λοιπόν, εκτιμά ότι μόλις δύο χρόνια από σήμερα, το 2020, περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο smartphones θα υποστηρίζουν την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Επιπλέον, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σχεδόν το 60% όλων των smartphones με αναγνώριση προσώπου θα χρησιμοποιεί και την τεχνολογία 3D το 2020.

Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα που θα συλλέγονται από τόσους πολλούς αισθητήρες 3D αναμφίβολα θα βοηθήσουν και τις αναδυόμενες τεχνολογίες όπως η Αυξημένη Πραγματικότητα, η Εικονική Πραγματικότητα και η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Βέβαια, το μεγαλύτερο ζήτημα που τίθεται κατά τη συζήτηση για τη χρήση των βιομετρικών χαρακτηριστικών είναι η ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και ευκολίας. Υπάρχουν σίγουρα καταστάσεις όπου η άμεση χρήση της αναγνώρισης προσώπου σε ένα smartphone θα είναι ενοχλητική, όταν, για παράδειγμα περπατάμε κατά μήκος ενός γεμάτου δρόμου. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ένας αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων μπορεί να είναι πιο βολικός και γρηγορότερος, καθώς δεν απαιτεί από τον χρήστη να κοιτάξει απευθείας στη συσκευή και μπορεί ακόμη και να ξεκλειδωθεί καθώς απομακρύνεται από την τσέπη ή την τσάντα του χρήστη.

Το 2018 θα πρέπει, λοιπόν, να αναμένουμε από όλους τους κορυφαίους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων να λανσάρουν νέες συσκευές κορυφαίας τεχνολογίας με δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου. Σίγουρα κάποιοι θα εμπνευστούν από το σχεδιασμό της Apple ή την τεχνολογία ξεκλειδώματος Face & IRIS του Samsung Galaxy Note 8, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον η νέα τενχολογία θα εμφανίζεται όλο και περισσότερο σε προϊόντα μεσαίας εμβέλειας και όχι μόνο στις μεγάλες ναυαρχίδες των τεχνολογικών εταιρειών.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM