Google: Φέρνει την λειτουργία «Smart Reply» και σε εφαρμογές τρίτων

Google: Φέρνει την λειτουργία «Smart Reply» και σε εφαρμογές τρίτων Facebook Twitter
0

Σε μια εποχή που τρέχει, το «Smart Reply» της Google είναι μια από τις πιο σύγχρονες λειτουργίες που πρόκειται να ενσωματωθούν στις περισσότερες εφαρμογές ανταλλαγής email και μηνυμάτων σύντομα.

Η λειτουργία της «Έξυπνης Απάντησης» της Google εφαρμόστηκε σε μερικές εφαρμογές τα τελευταία χρόνια για να δώσει στους χρήστες έναν τρόπο να ανταποκρίνονται γρήγορα και εύκολα στα μηνύματα χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογούν απαντήσεις (έστω και μικρές) κάθε φορά. Το χαρακτηριστικό εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Gmail, ωστόσο έκτοτε έγινε πιο διαδεδομένο από την εφαρμογή Allo. Για την ακρίβεια, πρόκειται για μια «έξυπνη» τεχνολογία, η οποία μπορεί να καταλάβει το περιεχόμενο ενός μηνύματος και έτσι να προτείνει στο χρήστη εναλλακτικές, γρήγορες απαντήσεις που δημιουργούνται αυτόματα μέσω τεχνολογίας machine learning.

Η τεχνολογία της μηχανικής μάθησης αναλύει το εισερχόμενο κείμενο και διαμορφώνει κατάλληλα απαντήσεις πολλαπλής επιλογής για το χρήστη. Όσο εκείνος χρησιμοποιεί την τεχνολογία στις εφαρμογές του, τόσο πιο ακριβείς θα γίνονται οι απαντήσεις που θα μπορεί να στέλνει γρήγορα πίσω. Φυσικά, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να τις τροποποιήσει ανάλογα ή να επιλέξει να μην εμφανίζονται τέτοιου είδους πολλαπλές «έξυπνες» απαντήσεις από το μενού ρυθμίσεων.

Πάνω σε αυτή την τεχνολογία εργάζεται ένα πειραματικό R&D παράρτημα της Google, που ονομάζεται Area120. Και σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις του ετοιμάζεται να φέρει τις «έξυπνες απαντήσεις» σε μερικές από τις πιο διαδεδομένες εφαρμογές της ψηφιακής εποχής.

Google: Φέρνει την λειτουργία «Smart Reply» και σε εφαρμογές τρίτων Facebook Twitter

Η νέα αυτή υπερδύναμη, λοιπόν, αρχικά θα εμφανιστεί με τη μορφή της «Reply», μια εφαρμογής που η εταιρεία λέει ότι είναι έτοιμη για δοκιμές. Ουσιαστικά, θα σας επιτρέπει να απαντάτε σε μηνύματα από εφαρμογές όπως το Hangouts,  το Skype, το WeChat, το WhatsApp και το Facebook Messenger, πατώντας κουμπιά με σύντομες απαντήσεις (πολλαπλών επιλογών) οι οποίες θα έχουν νόημα, θα είναι σχετικές με τη συνομιλία που αφορούν, και το βασικότερο: θα μπορείτε να το κάνετε απευθείας από τις ειδοποιήσεις σας χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε την ίδια την εφαρμογή.

Εκτός από έτοιμες απαντήσεις, σχετικές με το περιεχόμενο των συζητήσεων σας, υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά τα οποία έχουν προγραμματιστεί να ενσωματωθούν στα Smart Replies. Ένα από αυτά, η αυτόματη απάντηση «Μην ενοχλείτε» όταν ο παραλήπτης οδηγεί. Ένα άλλο είναι οι ηχητικές ειδοποιήσεις από κρίσιμα μηνύματα ακόμα κι αν το τηλέφωνό σας έχει ρυθμιστεί σε σιωπηλή λειτουργία. Ή μια απάντηση ότι είστε σε διακοπές που θα ενημερώνει αυτόματα τους άλλους ότι είστε offline, ελέγχοντας απλά το ημερολόγιό σας.

Το νέο πρόγραμμα «Reply» είναι αρχικά διαθέσιμο για χρήστες Android, οι οποίοι ενδιαφέρονται να το δοκιμάσουν και να το χρησιμοποιήσουν, αφού πρώτα συμπληρώσουν την απαραίτητη φόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημο χρονοδιάγραμμα για το εμπορικό λανσάρισμα του Reply, αλλά σίγουρα θα είναι ένα από τα highlights που θα αναλυθούν στο Google I/O 2018 το οποίο ξεκινάει στις 8 Μαΐου.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ