Google: Επιτρέπει πλέον την κράτηση ξενοδοχείων και πτήσεων από την μηχανή αναζήτησης

Google: Επιτρέπει πλέον την κράτηση ξενοδοχείων και πτήσεων από την μηχανή αναζήτησης Facebook Twitter
1

Η Google ανακοίνωσε χθες ότι άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να αναζητούν και να κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία και πτήσεις χρησιμοποιώντας smartphones, σε μια προσπάθεια της να καταστήσει τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού απλούστερο σε κινητές συσκευές.

Η εταιρεία αναφέρει με ανάρτηση στο επίσημο blog της ότι οι κρατήσεις ξενοδοχείων και πτήσεων μπορούν πλέον να πραγματοποιηθούν μέσω των αποτελεσμάτων αναζήτησης Google. Οι χρήστες μπορούν να μετακινηθούν στα αποτελέσματα αναζήτησης για ξενοδοχεία που περιλαμβάνουν φωτογραφίες και να περνούν από αυτές τις φωτογραφίες χωρίς να χρειάζεται να αφήνουν τη λίστα των αποτελεσμάτων. Το φιλτράρισμα των ημερομηνιών και των τιμών μπορεί επίσης να γίνει μέσω της σελίδας αποτελεσμάτων και οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν κράτηση μέσω της Google.

Είναι μια παρόμοια ιστορία όπως με την πρόσφατη αλλαγή στο Google Flights, καθώς οι κρατήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω αναζήτησης και του ίδιου φιλτραρίσματος (ή συγκρίσεων) με τον ίδιο τρόπο για τα ξενοδοχεία και για αναζητήσεις αεροπορικών εταιρειών.

ss

Το Google αναφέρει ότι οι χρήστες μπορούν τώρα να εναλλάσουν το μενού ευκολότερα μεταξύ των πτήσεων και των ξενοδοχείων με μια νέα διάταξη καρτελών. Μπορούν επίσης να αναζητήσουν ανάλογα με τον προορισμό για να καθορίσουν την καλύτερη επιλογή ξενοδοχείων και πτήσεων. Η καρτέλα "Περισσότεροι Προορισμοί" (More Destinations) προσφέρει επίσης επιπλέον προτάσεις για ένα συγκεκριμένο ταξίδι στον αρχικό προορισμό και, φυσικά, θα προσφέρει και μια λίστα με επιπλέον υπηρεσίες για όλη την πορεία ενός ταξιδιού.

Από τα αποτελέσματα αναζήτησης ο χρήστης θα βλέπει στο εξής τέσσερις καρτέλες (tabs): Explore, Flights, Hotels και Your Trips. Στην καρτέλα Explore θα εμφανίζονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τελικό προορισμό του και στν καρτέλα Your Trips θα έχει διαθέσιμη μια λίστα με τα ταξίδια που έχει ήδη πραγματοποιήσει ή όσα επιθυμεί να σχεδιάσει για το μέλλον. Τα αποτελέσματα του Your Trips θα είναι εξατομικευμένα και ιδιωτικά, δηλαδή θα μπορεί να τα δει μόνο ο χρήστης, αν και υπάρχει η δυνατότητα να μοιραστεί τις κρατήσεις με κάποιο φίλο και να κάνουν από κοινού αλλαγές σε ένα ταξίδι, ακόμα και όταν είναι offline.

H καρτέλα Flights δίνει τη δυνατότητα να κλείνετε αεροπορικά εισιτήεια αφότου έχετε δει τις συγκρίσεις των τιμών σε διαθέσιμες πτήσεις. Από την καρτέλα Hotels οι χρήστες θα μπορούν να κλείνουν ξενοδοχεία, πάλι τσεκάροντας και συγκρίνοντας τις τιμές, ημερομηνίες ή τη διαθεσιμότητα, ενώ θα εμφανίζονται φωτογραφίες των ξενοδοχείων, χωρίς να χρειάζεται να φεύγουν από την λίστα των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Εάν οι χρήστες κλείνουν αεροπορικές πτήσεις από το Flights, τότε αυτόματα θα καταγράφονται οι αντίστοιχες ημερομηνίες για αναζήτηση ξενοδοχείου στο Ηotels και το αντίστροφο.

Τech & Science
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια