Το Android 8.1 δείχνει πλέον την ταχύτητα ενός Wi-Fi πριν συνδεθείτε

Το Android 8.1 δείχνει πλέον την ταχύτητα ενός Wi-Fi πριν συνδεθείτε Facebook Twitter
0

H Google προσθέτει μια νέα χρήσιμη δυνατότητα στο Android 8.1 που θα επιτρέπει στο χρήστη να βλέπει το speed rating της Wi-Fi σύνδεσής του.

Μπορεί το Οreo να ήταν ένα λιτό κομμάτι ενημέρωσης στο αρχικό του λανσάρισμα, αλλά το λειτουργικό σύστημα έχει αρχίσει να αναδεικνύει τις δυνατότητές του με την 8.1 ενημέρωσή του. Η νέα λειτουργία Speed Labels είναι ίσως ένα από τα συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά του λειτουργικού, το οποίο θα εκτιμά το σήμα του δικτύου πριν συνδεθεί ο χρήστης.

Η ιδέα της λειτουργίας του είναι πολύ απλή: οι χρήστες θα μπορούν να τσεκάρουν γρήγορα και εύκολα την ποιότητα σύνδεσης Wi-Fi που ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν. Έτσι λοιπόν θα μπορούν να βλέπουν εάν το Wi-Fi είναι αργό (και άρα αρκεί μόνο για αποστολή κειμένων), ΟΚ (που θα τους επιτρέπει να διαβάζουν τις ειδήσεις ή άλλες αναρτήσεις φίλων τους στα κοινωνικά δικτυα), Fast (για να μπορούν να χρησιμοποιούν το YouTube ή άλλες πιο απαιτητικές εφαρμογές) και Very Fast, που ουσιαστικά θα επιτρέπει να κάνουν ό,τι θέλουν.

Ξεκινώντας από αυτήν την εβδομάδα, οι χρήστες με το 8.1 εγκατεστημένο θα βλέπουν έναν από τους τέσσερις παραπάνω προσδιορισμούς δίπλα σε ανοιχτά δίκτυα Wi-Fi.

Σίγουρα δεν πρόκειται για έναν ακριβή τρόπο καθορισμού της ταχύτητας, αλλά είναι χρηστικός, ειδικά όταν δεν γνωρίζουμε καθόλου την ποιότητα των δικτύων Wi-Fi (ειδικά των δημοσίων) που αναζητούμε. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι αυτός που εκτιμά την ταχύτητα και κάνει τις αξιολογήσεις των δικτύων είναι η Google.

Το νέο χαρακτηριστικό γνώρισμα ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο και τελικά άρχισε να κυκλοφορεί στους χρήστες του 8.1 αυτήν την εβδομάδα. Οι ταχύτητες δεν θα εμφανίζονται για προστατευμένα δίκτυα και όσοι διαχειριστές δεν θέλουν αυτήν την εμφάνιση της ταχύτητας των δικτύων τους, μπορούν να την αποκλείσουν. Για να απενεργοποιηθεί το χαρακτηριστικό μεταβείτε στα Settings > Network & Internet > Wi-Fi > Wi-Fi Preferences > Advanced > Network και επιλέξτε «Καμία» αντί για την Google.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ