Facebook Messenger: Να πόσοι ήταν οι χρήστες και τα video chats το 2017

Facebook Messenger: Να πόσοι ήταν οι χρήστες και τα video chats το 2017 Facebook Twitter
Ο απόλυτος κυρίαρχος των εφαρμογών μηνυμάτων εμφανίζει τα ετήσια αποτελέσματά του και είναι πραγματικά εντυπωσιακά.
0

Εκτός από την ετήσια ανασκόπηση του Facebook για το κοινωνικό δίκτυο, η εταιρεία παρουσίασε ορισμένα πολύ εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία και για την πλατφόρμα μηνυμάτων της, τον Facebook Messenger. 

Όταν πρώτη φορά είχε αποκολληθεί ο Messenger από το εσωτερικό της λειτουργίας του Facebook, πολλοί αμφέβαλαν αρχικά για τη χρησιμότητα της κίνησης, και έπειτα για την επιτυχία μιας ανεξάρτητης υπηρεσίας μηνυμάτων. Αντίθετα, από τις προβλέψεις των τελευταίων, ο Messenger διατηρεί μια συνεχώς ανοδική πορεία και η επιτυχία του το 2017 είναι αδιαμφισβήτητη, αφού διπλασίασε τον αριθμό των video chats σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Facebook Messenger: Να πόσοι ήταν οι χρήστες και τα video chats το 2017 Facebook Twitter

Όπως μπορείτε να δείτε και στο infographic πιο κάτω, το Facebook Messenger αριθμεί πλέον περισσότερους από 1.3 δισεκατομμύρια χρήστες και πραγματοποιούνται περισσότερες από 7 δισεκατομμύρια συνομιλίες καθημερινά. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η χρήση των emojis, reactions και των GIFs, αλλά αυτό που φαίνεται ότι θα ορίσει τη νέα εποχή είναι η απίστευτη άνοδος των video chats. Μέσω του Facebook Messenger πραγματοποιήθηκαν 17 δισεκατομμύρια realtime video chats. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό λειτουργεί σχεδόν τέλεια και συνέχεια προστίθενται όλο και πιο νέες δυνατότητες. Πριν από έναν χρόνο εμφανίστηκε η δυνατότητα group video chats ενώ η εφαρμογή δίνει την ίδια εμπειρία χρήσης τόσο σε iOS όσο και σε Android.

Facebook Messenger: Να πόσοι ήταν οι χρήστες και τα video chats το 2017 Facebook Twitter

Τα group chats ήταν ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά του Messenger το 2017, με 2.5 εκατομμύρια group chats να δημιουργούνται καθημερινά, ενώ κάθε group είχε κατά μέσο όρο 10 άτομα. Τα reactions που εισήχθησαν το Μάρτιο έφτασαν τα 11 δισεκατομμύρια, με το πιο δημοφιλές reaction στα group να είναι το «χαχα», ενώ το «τέλειο» κυριάρχησε στις συζητήσεις ένας προς έναν.

 Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία της ετήσιας ανασκόπησης του Μessenger.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM