Ο πλουσιότερος YouTuber του κόσμου κέρδισε 14 εκατ. ευρώ παίζοντας απλώς video games στο διαδίκτυο

Ο πλουσιότερος YouTuber του κόσμου κέρδισε 14 εκατ. ευρώ παίζοντας απλώς video games στο διαδίκτυο Facebook Twitter
3

Την επόμενη φορά που κάποιος θα σας «την πει» επειδή ξοδεύετε πολύ χρόνο παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, επικαλεστείτε την περίπτωση του Dan Middleton ή αλλιώς DanTDM -όπως τον γνωρίζουν οι εκατομμύρια θαυμαστές του- που είναι ο πλουσιότερος YouTuber παγκοσμίως για το 2017 με έσοδα άνω των 14 εκατ. ευρώ. 

Ο 26χρονος πρώην υπάλληλος των σουπερμάρκετ Tesco από το Άλντερσοτ της Αγγλίας κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος απλώς βιντεοσκοπώντας τον εαυτό του να παίζει video games στο διαδίκτυο και έφτασε να είναι σήμερα ο πλουσιότερος YouTuber του κόσμου, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. 

#YOUTUBEREWIND2017 ???

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DanTDM (@dantdm) στις


Στο υλικό που ανεβάζει στο κανάλι του στο YouTube περιγράφει αναλυτικά όλα τα βήματα και δίνει συμβουλές στους followers του πώς να περάσουν τις πίστες και να φτάσουν σε υψηλότερα επίπεδα στο video game που ταυτόχρονα παίζει. 

«Βασικά ήταν κάτι για το οποίο δεν ήμουν καθόλου προετοιμασμένος. Το έμαθα σταδιακά τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια. Την τελευταία πενταετία το YouTube έχει εξελιχθεί πάρα πολύ. Παλιά δεν υπήρχε αυτό που λέμε σήμερα "YouTuber". Ξέρω κόσμο που κάνει το ίδιο και είναι 30 και 40 ετών οπότε δεν πιστεύω πως υπάρχει όριο ηλικία σε όλο αυτό», λέει ο Dan.

Xbox.. thank you for sending me this :)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DanTDM (@dantdm) στις


Ο ίδιος ξεκίνησε να βιντεοσκοπεί τον εαυτό του όταν ήταν φοιτητής στο Northampton University, παίζοντας τότε Pokemon, αλλά σήμερα ασχολείται κυρίως με το Minecraft. Μάλιστα κατέχει και το ρεκόρ Γκίνες για το κανάλι που είναι αφιερωμένο στο συγκεκριμένο παιχνίδι και έχει τα περισσότερα views. 

Αυτή τη στιγμή τον DanTDM παρακολουθούν περισσότεροι από 16 εκατομμύρια άνθρωποι με αποτέλεσμα να κερδίσει πλέον ανυπολόγιστα χρηματικά ποσά από τις διαφημίσεις το YouTube, που του δίνει το 65% των κερδών. Παρόλο που σήμερα οι περισσότεροι χρήστες στο κανάλι είναι μεσήλικες, αρχικά φτιάχτηκε για παιδιά ηλικίας 5 ως 10 ετών.

Η σύντροφός του παίζει κι αυτή Minecraft και το 2013 αποφάσισαν να παντρευτούν, ξοδεύοντας έκτοτε πάρα πολύ χρόνο μαζί στα video games. 

Reunited ???????

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DanTDM (@dantdm) στις


Στο παρελθόν έχει έρθει κάποια στιγμή αντιμέτωπος με έντονη κριτική όταν είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο όπου έκαιγε ένα παιδικό παιχνίδι χρησιμοποιώντας ένα φλόγιστρο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου του είχε ζητήσει τότε να αφαιρέσει το επίμαχο βίντεο από το κανάλι του στο YouTube, κάτι που ο Dan δεν έκανε ποτέ. 

 
Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM