Flickr: Το iPhone είχε και φέτος την πιο δημοφιλή κάμερα της πλατφόρμας

Flickr: Το iPhone είχε και φέτος την πιο δημοφιλή κάμερα της πλατφόρμας Facebook Twitter
Η φωτογραφία “Say Goodbye…” της Iwona Podlasinska είναι εκείνη που παρουσιάστηκε και μοιράστηκε περισσότερο από τις δισεκατομμύρια φωτογραφίες που ανέβηκαν φέτος στο Flickr.
0

Όπως ακριβώς έχει κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, στο πλαίσιο της ανάδειξης των καλύτερων φωτογραφιών στο τέλος του χρονιάς, το Flickr ρίχνει μια ματιά στις κάμερες και τους τύπους φωτογραφικών μηχανών που χρησιμοποιήθηκαν για να ανεβάσουν φωτογραφίες στην πλατφόρμα του.

Καθώς το τέλος του χρόνου πλησιάζει και ως είθισται όλα τα μεγάλα sites κάνουν τον απολογισμό τους, το Flickr κοινοποίησε μια σειρά από αναφορές σχετικές με τις λειτουργίες και τους τρόπους που οι χρήστες χρησιμοποιούν αυτή την φωτογραφική πλατφόρμα. Αυτές περιλαμβάνουν τις «Κορυφαίες συσκευές και μάρκες» καθώς και τις «25 καλύτερες φωτογραφίες του 2017». Η Apple, όπως και πέρυσι, συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις πιο δημοφιλείς κάμερες σε όλο το Flickr, και μάλιστα με μια σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους.

Flickr: Το iPhone είχε και φέτος την πιο δημοφιλή κάμερα της πλατφόρμας Facebook Twitter

Η φωτογραφία, έτσι όπως έχει εξελιχθεί μέσω των έξυπνων κινητών συνεχίζει να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος παγκοσμίως, παρασέρνοντας μαζί της και ένα σημαντικά αυξημένο ποσοστό φωτογραφιών που έχουν τραβηχτεί από κινητά μέσα στο Flickr. Φαίνεται ότι η σημαντικότερη αιτία αυτής της αύξησης οφείλεται στις ακριβές τιμές των point and shoot φωτογραφικών μηχανών, των οποίων το νούμερο μεταφόρτωσης μειώθηκε στο 12% από 21% την προηγούμενη χρονιά. Τα έξυπνα κινητά έβγαλαν φέτος το 50% των φωτογραφιών που ανέβηκαν στο Flickr, σημειώνοντας άνοδο από 48% που είχαν παρουσιάσει το 2016.

Flickr: Το iPhone είχε και φέτος την πιο δημοφιλή κάμερα της πλατφόρμας Facebook Twitter

Συγκεκριμένα στις μάρκες, το iPhone παρέμεινε το κυρίαρχο μοντέλο φωτογραφικής μηχανής, κερδίζοντας έτσι ένα μερίδιο 54% από τις 100 κορυφαίες φωτογραφικές συσκευές, που χρησιμοποιήθηκαν φέτος. Στο Τop 10 μάλιστα, οι 9 στις 10 συσκευές ήταν και πάλι iPhone δίνοντας μια άνεση και μεγάλο εύρος στην πρώτη θέση που κέρδισαν το 2017. Τα iPhone 6, iPhone 6s και iPhone 5s ήταν τα πιο δημοφιλή μοντέλα ανάμεσα στους iPhoneographers του Flickr. H Canon ήταν η δεύτερη διασημότερη μάρκα, υπεύθυνη για το 23% των κορυφαίων συσκευών, με την Canon 5D Mark III να βρίσκεται μέσα στα 10 πιο αγαπημένα μοντέλα των φωτογράφων του Flickr. Η Nikon ήταν η τρίτη πιο δημοφιλής μάρκα του 2017, με 18%.

Για να φτάσουν σε αυτήν την τελική λίστα των 25 καλύτερων φωτογραφιών του 2017, το Flickr χρησιμοποίησε σε έναν αλγόριθμο ο οποίος υπολόγισε τις κορυφαίες φωτογραφίες με βάση κοινωνικές μετρήσεις και μετρήσεις δέσμευσης, για παράδειγμα, πόσες φορές η φωτογραφία προβλήθηκε ή μοιράστηκε. Το προσωπικό του Flickr επιμελήθηκε τα δεδομένα για να αποφύγει έτσι να φανούν τα αποτελέσματα σαν ένας ακόμη διαγωνισμός δημοτικότητας. Περιορίοσαν επίσης τις επιλογές σε μία φωτογραφία ανά φωτογράφο που πιθανόν βρέθηκε στην κορυφή της λίστας πολλές φορές.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM