Google: H εφαρμογή αναζήτησης τώρα καταλαβαίνει και την ελληνική γλώσσα

Google: H εφαρμογή αναζήτησης τώρα καταλαβαίνει και την ελληνική γλώσσα Facebook Twitter
0

Η Google ενημέρωσε την εφαρμογή αναζήτησης για iPhone και iPad με πολυγλωσσική φωνητική αναζήτηση.

Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη νέα λειτουργία, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκατεστημένη την έκδοση 40.0 της εφαρμογής Google ή νεότερη. Έπειτα,  ανοίξτε την εφαρμογή και κοιτάξτε στην κάτω δεξιά γωνία όπου υπάρχει το σύμβολο του πλανήτη. Πατήστε το και θα σας βγάλει στις επιλογές της γλώσσας. Ψάξτε τη γλώσσα ως "Ελληνικά (Ελλάδας)" και όχι ως "Greek". Αφού αλλάξετε τη γλώσσα, επιστρέψτε στο αρχικό μενού και πατήσετε το εικονίδιο μικροφώνου μέσα στην εφαρμογή ή πείτε απλά «ΟΚ Google» για να ξεκινήσετε μια φωνητική αναζήτηση. Μπορείτε να θέσετε την ερώτησή σας σε οποιαδήποτε γλώσσα έχετε επιλέξει και η Google θα απαντήσει αυτόματα στη σωστή γλώσσα. Εάν για παράδειγμα πείτε «Δείξε μου φωτογραφίες του Αντώνη Ρέμου» θα σας πει δυνατά «Ορίστε μερικές φωτογραφίες που αντιστοιχούν στα κριτηρία σας».

Google: H εφαρμογή αναζήτησης τώρα καταλαβαίνει και την ελληνική γλώσσα Facebook Twitter

Επίσης σε μια πιο user-friendly κίνηση η Google αποφάσισε να αλλάξει την πολιτική του Google Play Store, και στο εξής δεν θα επιτρέπει στις εφαρμογές να τοποθετούν διαφημίσεις στην lock screen της κάθε Android συσκευής. Η νέα αυτή τροποποίηση επηρεάζει όλες τις εφαρμογές Android στις οποίες η Google επισημαίνει ότι μπορούν να τοποθετούν διαφημίσεις, αλλά μόνο μέσα στο δικό τους περιβάλλον. Ωστόσο, εξαιρούνται αυτές οι οποίες εξυπηρετούν αυτό το σκόπο και είναι οι ίδιες lock screens.

Μια νέα αναβάθμιση ήρθε και στην εφαρμογή των Google Maps για να υποστηρίζονται καλύτερα στην οθόνη του iPhone X. Τώρα πια η δημοφιλής εφαρμογή εκμεταλλεύεται στο έπακρι την 5.8 ιντσών οθόνη της συσκευής δίνοντας στους χρήστες μια καλύτερη εμπειρία χρήσης των χαρτών.

Google: H εφαρμογή αναζήτησης τώρα καταλαβαίνει και την ελληνική γλώσσα Facebook Twitter

Ο γίγαντας της αναζήτησης ενημέρωσε επίσης την εφαρμογή Google Photos με υποστήριξη για drag and drop στο iPad και μια ολοκαίνουργια επέκταση στο iMessage για να μπορείτε εύκολα να έχετε να τις μοιράζεστε μέσω της εφαρμογής μυνημάτων της Apple ή σε όποιο άλλο λογαριασμό email προτιμάτε.

H τελευταία ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής Google βρίσκεται εδώ.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM