O Firefox θα ενημερώνει τους χρήστες όταν επισκέπτονται «χακαρισμένες» ιστοσελίδες

O Firefox θα ενημερώνει τους χρήστες όταν επισκέπτονται «χακαρισμένες» ιστοσελίδες Facebook Twitter
0

Οι ομάδες της Mozilla συνεργάζονται με την ομάδα "Have I Been Pwned?" για τη δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας που θα ενημερώνει εάν μια σελίδα έχει δεχθεί επίθεση απο χάκερς.

Με τις κυβερνοεπιθέσεις να αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο και με τις ειδήσεις να γεμίζουν από νέα τέτοιων προσπαθειών, είναι δύσκολο για έναν μέσο χρήστη να γνωρίζει αν η σελίδα που πρόκειται να επισκεφθεί ή και να εμπιστευθεί για μια ηλεκτρονική αγορά έχει παραβιαστεί στο παρελθόν. Γι' αυτόν τον λόγο η Mozilla αποφάσισε να ενισχύσει τις δυνατότητες του Firefox με μια νέα λειτουργία: το πρόγραμμα περιήγησης θα μπορεί σύντομα να ειδοποιεί τους χρήστες του όταν επισκέπτονται έναν ιστότοπο ο οποίος έχει δεχθεί επιθέσεις ή έχει παραβιαστεί από χάκερς. Το νέο χαρακτηριστικό, που ονομάζεται "Ειδοποιήσεις παραβίασης" (Breach Alerts) θα μπορεί να στέλνει αναδυόμενες ειδοποιήσεις για να προειδοποιεί εάν τα διαπιστευτήρια ενός χρήστη έχουν εμπλακεί σε πρόσφατη παραβίαση δεδομένων, όπως η πρόσφατη παραβίαση του Uber που έπληξε 57 εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίας.

Mε ένα tweet o Troy Hunt, εμπειρογνώμονας ασφάλειας πίσω από το I Have Pwned? επιβεβαίωσε τα νέα. Αυτά τα αναδυόμενα παράθυρα θα περιέχουν έναν σύνδεσμο για να "Μάθετε περισσότερα" σχετικά με τη σελίδα που πρόκειται να επισκεφθείτε. Ο σύνδεσμος θα μεταφέρει τους χρήστες σε μια σελίδα υποστήριξης που θα περιλαμβάνει τεκμηρίωση σχετικά με τις παραβιάσεις δεδομένων. Όλα τα δεδομένα θα έρχονται από τον κατάλογο του portal Have I Been Pwned? το οποίο καταχωρεί όλες τις παρόμοιες επιθέσεις και επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν αν συμπεριλαμβάνονται δικά τους δεδομένα σε κάποια στοιχεία από αυτά. Οι "Ειδοποιήσεις παραβίασης" θα προσφέρουν επίσης στους χρήστες του Firefox μια προαιρετική υπηρεσία για να λαμβάνουν ειδοποιήσεις σχετικά με μελλοντικές παραβιάσεις δεδομένων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η ενημέρωση είναι ακόμα στα αρχικά στάδια, αλλά μπορείτε να την κατεβάσετε από το GitHub, στη συνέχεια να την προσθέσετε στον Firefox αν θέλετε να τη δοκιμάσετε. Έχετε υπόψη ότι λειτουργεί μόνο με την έκδοση Developer Edition. Η λειτουργία πρόκειται να εμφανιστεί μαζικά σε κάποιο από τα επόμενα updates του Firefox.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM