Facebook: To Messenger ανοίγει το δρόμο στις 4Κ εικόνες

Facebook: To Messenger ανοίγει το δρόμο στις 4Κ εικόνες Facebook Twitter
0

Το Facebook κάνει μια λεπτή αλλά πολύ σημαντική αλλαγή στο Messenger. Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων θα επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες στους φίλους σας σε πολύ υψηλότερη ποιότητα από ό, τι πριν.

Όσοι χρησιμοποιούν τον Μessenger, ή άλλες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για ανταλλαγή μηνυμάτων όπως τo Viber ή το Whatsapp γνωρίζουν ότι ενώ μπορούν να στέλνουν έγγραφα κειμένου ή .pdf αρχεία η αποστολή φωτογραφιών αυτόματα συμπιέζει τις εικόνες με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η ποιότητά τους. Δηλαδή, εάν κάποιος θέλει να στείλει μια φωτογραφία υψηλής ανάλυσης σε κάποιο φίλο του, τότε θα πρέπει να το κάνει μέσω άλλης εφαρμογής ή υπηρεσίας. Σύμφωνα, όμως, με την τελευταία αναγγελία του Facebook, oι χρήστες της πλατφόρμας του Messenger θα μπορούν πολύ σύντομα να χρησιμοποιούν το αναβαθμισμένο λογισμικό του για αναλλοίωτη αποστολή φωτογραφιών.

Μέχρι σήμερα, η μέγιστη ανάλυση που υποστήριζε ο Messenger ήταν τα 2Κ, δηλαδή 2048x2048 pixels. Εάν, κάποιος προσπαθούσε να φορτώσει μια μεγαλύτερη εικόνα, κι ενώ το σύστημα έδειχνε ότι φορτώνει, η εικόνα δεν μπορούσε ποτέ να εμφανιστεί στο παράθυρο. Το Facebook, αφού μελέτησε τα στοιχεία (περίπου 17 δισεκατομμύρια φωτογραφίες ανταλλάσσονται μεταξύ των χρηστών του Messenger) κατάλαβε ότι κάτι πρέπει να κάνει και για την ανάλυση των εικόνων. Επειδή πολλά από τα νέα smartphones της αγοράς είναι ικανά να τραβήξουν φωτογραφίες μεγαλύτερης ανάλυσης, το Messenger συμπίεζε τα αρχεία, με αποτέλεσμα αυτό που έστελνε ο αποστολέας να μην έχει καμία σχέση με αυτό που έβλεπε ο παραλήπτης. Όλο αυτό, όμως, σύντομα αλλάζει.

Το Facebook Messenger θα επιτρέπει στο εξής την αποστολή φωτογραφιών 4K, δηλαδή 4096x4096 pixels. Αυτό θα είναι χρήσιμο σε πολλούς και ειδικά σε όσους θέλουν να μεταφέρουν γρήγορα και εύκολα εικόνες σε φίλους, χωρίς να συμπιεστούν τα χαρακτηριστικά των δεδομένων τους. Οι χρήστες δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι διαφορετικό, απλά θα συνεχίσουν να φορτώνουν τις φωτογραφίες με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν μέχρι τώρα. Απλά, το νέο πλάνο αφορά την τελευταία έκδοση του Messenger η οποία είναι ήδη διαθέσιμη μόνο σε λίγες επιλεγμένες χώρες, αλλά όπως ανακοίνωσε το Facebook πρόκειται να επεκταθεί σύντομα σε όλο τον κόσμο. Η αναβάθμιση θα γίνει διαθέσιμη από τα ελληνικά Google Play και App Store  της Apple, ενώ μετά το παράδειγμα του Messenger, αναμένουμε και τις υπόλοιπες πλατφόρμες να ακολουθήσουν το δρόμο της «υψηλής ανάλυσης» αφού η ασυμπίεστη μεταφορά εικόνων θα έλυνε τα χέρια σε πολλούς από εμάς.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM